Nye farger og materialer i interiøret


De fem ansatte hos Malia Kristiansund har alle 20-30 års erfaring med interiørveiledning. Det er med andre ord mye fagkunnskap samlet på ett sted! Om du skal pusse opp eller ferdigstille et nybygg, bør du legge turen innom standen deres på Boligmesse i Bratthallen.

Foto: Golvabia

Arve Kvalvik er daglig leder i Malia. Han forteller om økt pågang av kunder som ønsker god kvalitet, og som er villige til å betale litt mer for noe som varer.
Innen tapeter er det mer struktur og større bredde enn på lenge. Det er tydelig at mange vil sette et personlige preg på interiøret. Fargevalg er nå også mer variert enn de siste 10-15 årene.

– Nå kommer pastellfargene, forteller Arve, – men vi ser mye brunt, oransje og “blurry” rosa for tiden, som et supplement til grått og greige som har dominert fargebildet i lang tid. Folk tør litt mer og maler nå både vegger og tak i klarere farger, opplyser han.

Foto: Golvabia

Mange blir inspirert av oppussingsprogrammer som for eksempel “Tid for hjem” på TV2. Da passer det fint at Kjersti Bergesen, programlederen for nettopp dette programmet, kommer og holder foredrag om blant annet interiør på Boligmesse i Bratthallen.

Foto: Golvabia

Mange valgmuligheter innen gulv

Det skjer mye på gulvfronten. Tradisjonelt har parkett eller laminat vært standardvalg i mange oppholdsrom. I de senere år har imidlertid andre materialer kommet på markedet. Både korkvinyl og herdet tre (finérparkett) er slitesterke og gode alternativer til de tradisjonelle gulvtypene.

– Vi har mange nyheter, og disse gulvene er mindre sårbare for sprekkdannelse i nye hus enn for eksempel parkett, sier Arve. Han opplyser at nye hus har tørrere inneklima enn de eldre, grunnet utstrakt bruk av gulvvarme og mye isolasjon iht. dagens byggeforskrifter.
– Vegg-til-vegg-tepper blir også stadig mer populært. Og her finnes et enormt utvalg av farger og strukturer, slår han fast.

Foto: Golvabia
Foto: Golvabia

Inspirasjon til et helhetlig interiør

Malia har vært med på Boligmesse i mange år, og de gleder seg til å treffe både nye og gamle kunder etter noen år uten messe.
– For oss handler møtet med kundene om å inspirere, gi gode råd basert på mange års erfaring og hjelpe den enkelte med å skape helhetlige interiør basert på behov og ønsker. Vi kjenner produktene, leverandørene og følger med på utviklingen. Dette tar vi videre til våre kunder, og vi tilbyr også håndverkertjenester som malere og gulvleggere, avslutter Arve.

På Boligmesse kan du se flere typer gulv og tepper hos Malia. Stikk gjerne innom for en prat om ditt neste prosjekt.

 

Tekst: Ann-Helen Haaning Johnsen
Foto: Produsentene – hovedbilde: Gjøco (Helmatt glans. Farge Perfect beige)