E-sport for liten og stor


E-sport er en av verdens raskest voksende sportsgrener. Stadig flere barn, voksne og unge lar seg fascinere av mulighetene gaming byr på, ved å utvikle en lang rekke ferdigheter og knytte sosiale bånd på tvers av landegrensene.

Mange foreldre følger opp barna og ungdommen som spiller fotball og håndball. – Vi oppfordrer foreldre til også å sette seg inn i gaming, vise interesse og forstå hva det går ut på, sier Alexander Linge Ohr, avdelingsleder i Elkjøp Kristiansund. Da vil de kanskje både lære noe nytt og kunne kommunisere med ungdommen sin på et helt annet nivå.

Foruten etterspørsel fra privatpersoner, opplever Elkjøp i Kristiansund stor interesse for utstyr for gaming og VR-briller fra skoler, bedrifter og kommuner. En rekke bedrifter og institusjoner benytter dette utstyret i både opplæring, til aktiviteter og selvsagt for spilling. VR i VR-briller står for “Virtual Reality” – og lar deg se en annen virkelighet hvor du fysisk kan bevege deg rundt. Alexander
forteller at VR-briller er i enorm vekst, og både utvikling og potensialet for bruksområder er enormt.

Har du lyst til å prøve?

– Vi setter opp tre rigger på standen under Boligmesse i Bratthallen, opplyser Alexander. Alle riggene består av PC, skjerm, tastatur, mus med matte og headset. Utstyrspakkene er litt forskjellige, og her blir det mulighet til å prøve seg, uansett om man er nybegynner eller proff. Jenter kommer mer og mer på banen innen gaming, og Alexander forteller at en av riggene vil bære preg av det. Noen av de tilgjengelige spillene er for barn, andre for ungdom/voksne.

Med to kyndige og erfarne gamere på standen, blir det stor mulighet for veiledning.

– Ingen spørsmål er dumme. Vi synes bare det er kjempegøy når folk er interessert – uansett alder, avslutter Alexander som gleder seg til å ønske de besøkende velkommen.