Fargemesteren


Kreative Einar Nilsson, best kjent fra ”Tid for hjem” på TV2, er med som foredragsholder på Boligmesse. Fra scenen vil han dele mye erfaring og gi deg råd om oppussing.

Foto: Tove Lise Mossestad
Det er flere gode grunner til at nordmenn liker å pusse opp. For det første eier mange av oss egen bolig, og oppgradering har vært lønnsomt for å selge med gevinst og kjøpe seg større eller bedre bolig etterhvert. Vi er jo mye hjemme, har plass til å være hjemme – og da skal det jo se bra ut. Vi er kanskje litt opptatt av å ha en bolig som gjester kan beundre eller like, i større grad enn folk i Sør-Europa for eksempel. De bor ofte i små leide leiligheter, gjerne med flere generasjoner under samme tak. De blir nesten nødt til å være mer ute, gå mer på restaurant og kafé.

Oppussingstips:

• Lag en prioriteringsliste
• Gjør ett rom ferdig av gangen
• Det går fort å rive og lang tid å bygge opp igjen
• Dekk til gulvet skikkelig før maling
• Sørg for god belysning
• Gjør skikkelig grunnarbeid
• Ikke stress

Jeg trives aller best når tingene i hjemmet fungerer; at man ikke går og irriterer seg over ting. Gled deg over det som er gjort! Ikke bli skuffet over alt som ikke er gjort!

Planene fremover er å bidra til å lage verden litt vakrere (med maling og tapet) og gjøre litt mer i eget hus. Kan jo nevne nytt gulv i kjøkken/stue, bygge om kjøkken, slå ned en vegg, male gangen, fikse mer i kjelleren, nytt gjerde i bakgården – og plante mer i bakgården. Men uansett: alltid glede meg over alt som er gjort.
På Boligmesse vil jeg snakke om forbedring og forvandling; det som gjør livet godt å leve. Fargene vi omgir oss med er viktige og følelsene de får frem i oss. Litt tips blir det også!

Tekst: Ann-Helen Haaning Johnsen
Foto: Tove Lise Mossestad