Moderne retro


Møbelprodusenten Jarnes selger helnorske retromøbler direkte fra fabrikken i møbelbygda Sykkylven.

Tekst: Ida Save
Foto: Produsenten

– Så vidt jeg vet er vi Norges første møbelfabrikk som produserer møbler og selger på nett direkte fra fabrikken, forteller daglig leder Frank Willy Utgård.

Nettbutikken Jarnes.no ble startet opp for tre år siden, men de har produsert møbler for andre fabrikker og det offentlige markedet helt siden 1996.

– Vi har alltid drevet med omtrekking av møbler, og dermed har vi sett mye ulikt og fått mange ideer. Stort sett er det de store møbelkjedene som styrer hva folk har tilgang på, og dette ville vi bevege oss litt vekk fra. Sammen med vår designer Jarle Slyngstad forsøker vi å skape noe utenom det man finner i vanlige butikker. Alt blir produsert her i Sykkylven, og tekstilen er fra Lillehammer. Dermed er alt du får hos oss norsk og nært.

Unike møbler

Utgård beskriver møblene de lager som moderne retro.

– Det er retromøbler, men vi trekker det videre til det vi trenger i den moderne tiden vi lever i nå. Det blir mer tidløs retro som fint glir inn i dagens motebilde. Vi har flere bloggere med tipp topp moderne hus som handler hos oss, og møblene passer godt inn i hus i funkisstil. Mange trives også med litt kvikke farger, som gult, rosa og rødt.

Det at du får noe ikke alle andre har, tror Utgård er en av de viktigste grunnene til at folk får øynene opp for møblene til Jarnes.

– Hvis en av kjedebutikkene kommer med retromøbler, er de som oftest produsert i utlandet, du har få stoffvalg og plutselig har også alle andre de samme møblene. Hos oss kan du velge fra en ekstremt stor kolleksjon med ulike tekstiler, og vi kan også skreddersy møbler dersom kunden har spesielle ønsker. Dermed får du noe helt unikt.

Spent før messen

Dette er første gang Utgård og kollegaene stiller ut på messen i Ålesund, og han er spent på mottakelsen fra de besøkende.

– På messen skal vi vise fram noe av det det går mest av, blant annet en gyngestol, en spisebordsstol og en helt ny stol. Vi håper vi blir godt mottatt og at folk får litt innsikt i hva vi driver med. Det er jo litt spesielt at vi selger rett fra fabrikk uten en utstilling. Men Sykkylven er en møbelbygd kjent for både kvalitet og gode møbler, så kunden bør kunne stole på at det de får er bra. Det er selvfølgelig også retur- og reklamasjonsrett. Og vi leverer varene rett på døra, helt gratis, frister Utgård.