Dette er høstens møbeltrender


På jakt etter nye møbler? På standen til Fagmøbler Grenland får du både kvalitetsmøbler og hjelp av dyktige fagfolk.

Tekst: Ida Save
Foto: Produsentene

Fagmøbler som kjede er svært opptatt av kvalitet og at alle ansatte skal være faglig dyktige. Vi skal levere møbler som varer og kundeservicen skal alltid være på topp, forteller Heidi Christensen.

Hun er butikksjef hos Fagmøbler Grenland, en 1.200 kvadratmeter stor butikk fylt av kvalitetsmøbler for enhver smak.

– Vi åpnet her i Skien tilbake i 2006. Etter at vi fikk ny eier i april i år, gikk butikken gjennom en skikkelig oppgradering, og nå har vi nye og freshe lokaler som er ordentlig hyggelige å komme inn i.

Mer vågale

Mens vi nordmenn tidligere «safet» veldig med å velge grå og nøytrale møbler, kan Christensen fortelle at vi nå har blitt mer vågale.

– Vi tør å velge mer farger, både på møbler og interiør. Det går mye i blått og grønt, i tillegg til sort og hvitt. Innslag av naturlig tre har også blitt veldig populært. Du har også mer harmoniske farger, som du kan kombinere med ulike kontraster og mønstre.

Ifølge butikksjefen ser de nå at trendene går ut på at kunden skal finne sin egen stil.

– Det er ikke kun en trend eller farge som gjelder i dag, og det er veldig morsomt for oss som jobber med dette. Vår utfordring blir å lære kunden å kjenne, slik at vi kan hjelpe dem og finne ut hvilken stil de liker. Da må vi spørre og grave litt, og finne ut hva de liker, hva de har fra før og hva de nye møblene skal passe til.

Sterke farger er i trendbildet nå.

Fargerikt interiør

Selv om sterke farger er i tiden, oppfordrer Christensen til å starte rolig om du ikke føler deg komfortabel med for mye farger.

– Bruk mer farger i interiøret, for eksempel på putene. Du kan også eksperimentere med ulike tekstiler, som velur, skinn og pels, gjerne i kombinasjon med treverk. Det viktigste tipset vi kan gi våre kunder, er å lære sin egen stil å kjenne, og å mikse nye møbler og nytt interiør med det en har fra før.

På messen i Skien 12.-14. oktober tar Fagmøbler Grenland med seg sofaer, madrasser og hvilestoler.

– Det er bare å komme innom for gode tilbud og en hyggelig prat, sier Christensen, som lover mange nyheter og mye inspirasjon fra møbelbutikken i ukene som kommer.