Med mikro- eller minihus oppfyller du husdrømmen


Mange drømmer om eget hus eller fritidsbolig. For noen kan det være vanskelig å realisere. Da er et mikro- eller minihus et genialt alternativ. Opplev husprodusenten Fleksihus på Boligmesse i Sør Amfi, Arendal helgen 7.-9. oktober.

Uansett om du er ute etter en bolig, hytte eller skal leie ut, er mikro- eller minihus et supert alternativ til større tradisjonelle boliger og fritidsboliger.

Jan Erik Groos, CEO i Fair Deal Gruppen, forteller at et mikrohus har hjul, mens et minihus plasseres på en grunnmur. Mikrohusene kan registreres som caravan og er flyttbare dersom sjåføren har BE-merket førerkort og en bil som kan trekke 3,5 tonn.

– For å bygge et anneks for eksempel, må man gjennom en papirmølle. Et mikrohus derimot kan du bare rygge på plass. Det er ingen søknadsprosess og skulle naboen klage, så flytter du mikrohuset på 1-2-3, opplyser Jan Erik.

Valgmulighetene er mange. Hvert hus kan skreddersys nøyaktig etter ønske fra kunden. Funksjonalitet, fleksibilitet og smarte løsninger kjennetegner husmodellene bedriften Fleksihus, med base i Grimstad, leverer over hele landet.

Vikkilen
Modell Vikkilen

– Alle husmodellene våre har smarte løsninger for maksimal utnyttelse av alle rom, sier Jan Erik. Husene leveres fullisolert og er i tråd med norske standarder og krav som stilles for helårsbruk.

Opplegg for tilkobling til strøm, vann og kloakk er tilgjengelig. Dersom det ikke er ønskelig eller mulig, finnes det løsninger som forbrenningstoalett, gass, vanntanker og solcellepanel på taket. Det finnes også termostatstyring av varme, og ved- eller pelletsfyring kan leveres etter ønske.

Huset er utstyrt med smartmøbler, smart styring av lys og varme og en ekstra smart kjøkkenløsning. På Boligmesse kan du se og få demonstrert hva disse løsningene går ut på.

Eikvaag
Modell Eikvaag

Fleksihus har seks standardmodeller, med mulighet for ulike størrelser og individuell tilpasning. På den måten kan alle finne noe som passer både smak og lommebok.

Modell Loshavn

 

Tekst: Ann-Helen Haaning Johnsen
Foto: Fleksihus