Møbler og interiør på Boligmesse


Det finnes mange stilarter og tilsvarende antall preferanser innen interiør. Til Boligmesse i Arendal kommer både gjenbruksspesialister og interiør- og møbelforhandlere. Opplev gjenbruk med stil – og nyheter som inspirasjon til egen bolig.

EO Interiør

EO Interiør er en “godtebutikk” for alle som liker å pynte og style hjemmet sitt. I sortimentet finner du blant annet produkter fra Halvor Bakke, STOFF Nagel, Magnor Glassverk og Voluspa. Ann Jeanett Olsen startet EO Interiør i 2020 og har allerede opparbeidet seg et godt kundegrunnlag lokalt, med egen nettbutikk som dekker hele Norge.

Foto: Magnor Glassverk (Rocks Topaz lyslykter)

Ifølge Ann Jeanett, er mørke toner veldig populært, gjerne i kombinasjon med gull. Beige er det nye grå, og beige i kombinasjon med sort er en tidløs klassiker. Også jordtoner går igjen i interiørartikler, og er en naturlig del av fargeutvalget blant annet innen tekstiler.

Foto: Magnor Glassverk (Serien Noir)

EO Interiør vil på Boligmesse vise frem et bredt utvalg av produkter. Kanskje blir det også mulighet for å kjøpe med seg noe nytt til eget interiør.

Eureka Møbler

– Kundene våre vet ofte hva de vil ha, forteller Simen H. Hølleland, daglig leder Eureka møbler i Arendal. Mange velger nøytrale og tidløse farger, men vi ser en trend med dristigere fargevalg enn tidligere. Bouclétekstiler, cordfløyel og velur er veldig i vinden.

Eureka Møbler er en norsk møbelkjede som tilbyr et bredt utvalg kvalitetsmøbler uten at det koster skjorta. – Kort leveringstid og faste, lave priser gir forutsigbarhet for kundene, sier Simen. – Vi er løsningsorienterte og ærlige. Det skal være ukomplisert å handle hos oss. På Boligmesse stiller vi ut både sofaer, spisestuer, hvilestoler og senger, avslutter Simen. De ønsker å vise bredden i sortimentet og gleder seg til å møte mange nye kunder på Boligmesse.

Lille Danske

Lena Søvik er gründer og daglig leder i vintagebutikken Lille Danske. – Vi har spesialisert oss på å sette i stand eldre, danske designmøbler slik at de kan leve i mange år til! Jeg går på skattejakt i Danmark og fokuserer på tidløs gjenbruk, kvalitet, design – miljø og bærekraft, forteller Lena, som liker å blande nytt og gammelt, treverk og farger.

Foto: Lille Danske

– Det viktigste er å innrede hjemmet slik at man trives og finner ro. Og så tenker jeg at kvalitet er trend! Det være seg alt fra treverk, til tekstil, funksjon, form og farge. Handler du kvalitet, tror jeg du tar bedre vare på møblene, sier Lena. På Boligmesse vises et utvalg danske istandsatte møbler fra 50-70-tallet. Syd Interiør
og Møbeltapetsering Sør er også med på standen.

Foto: Lille Danske

SYD Interiør

Foto: SYD Interiør

SYD Interiør ble startet for snart to år siden. Konseptet er å resirkulere, redesigne og upcycle eldre møbler og interiør slik at levetiden forlenges. – Vi forhandler flere kjente merkevarer innen tekstil som: Ralph Lauren, Colefax & Fowler, Larsen, William Yeoward med flere, sier Karen Elise Boye, gründer og daglig leder.

SYD utvikler i disse dager et bærekraftig og miljøvennlig norsk møbeltekstil.
Kunnskap om gammelt håndverk er basis for nye produkter. I tekstilene benyttes
norsk ull, som ikke er en optimalt utnyttet ressurs i dag. Fargingen gjøres med
planter fra norsk flora og fra økologisk produksjon. Tekstilene inneholder hverken syntetiske fibre eller kjemiske fargestoffer og er dermed 100 % resirkulerbart.

Foto: SYD Interiør

 

 

Tekst: Ann-Helen Haaning Johnsen
Foto: Produsentene (Hovedfoto: Lama)