Miljøvennlig og effektivt


Vurderer du også å skaffe deg en el-sykkel? Få proff hjelp på Elsykkelsenterets stand på messen i Sørmarka Arena.

Tekst: Ida Save
Foto: Elsykkelsenteret

Stadig flere får øynene opp for fordelene med el-sykler, noe Elsykkelsenteret merker godt.

– Transportsykler er i vinden som aldri før, og mange spår at salget skal øke kraftig de neste årene. Hos oss har vi over 500 kvadratmeter med butikk og verksted, og vi er den eneste rendyrkede el-sykkelbutikken i distriktet, forteller daglig leder Tommy Rasmussen.

Butikken holder til i Sandnes, like ved Kvadrat, og ifølge Rasmussen består kundene av folk i alle aldersgrupper. Mens ungdommer ønsker seg el-sykkel til konfirmasjonen for å lette på hverdagslogistikken, er det mange eldre som ser dette som en mulighet til å komme seg ut i frisk luft og samtidig få litt mosjon.

– Den største kundegruppen er nok likevel de som bruker sykkelen istedenfor bilen frem og tilbake til jobb. Dette gir en fin start på dagen, og du kan sykle rett forbi køen. Ønsker man litt trim på vei hjem er det bare å skru ned motoreffekten litt, så får man unnagjort en treningsøkt i samme slengen.

På messen i Stavanger viser Elsykkelsenteret fram en rekke el-sykler. I ballongslippet skal de også lodde ut en Kreidler Eco 1 el-sykkel til en verdi av nesten 22.000 kroner.

– Få med deg ballongslippet klokka 16.30 på søndag, så er det kanskje du som blir den heldige vinneren, oppfordrer Rasmussen.