Mikrosement på 1-2-3


Mikrosement er et godt alternativ til fliser og andre overflatematerialer når du skal pusse opp. Rune Haraldsen fra Zenzorama Stavanger viser deg hvordan du legger mikrosement og deler sine beste tips under Boligmesse.

Mikrosement gir et unikt uttrykk uten synlige fuger og overganger. Sementen kommer i ulike strukturer og farger som kan benyttes på de fleste overflater. Rune Haraldsen hos Zenzorama forteller at mikrosement er mest populært på bad, enten på våtromsplater, membran eller eldre fliser. – Men mikrosement kan brukes i alle rom på både vegger, tak, gulv, benkeplater, fasader og interiør – innvendig og utvendig. Han vet også om en som la det på bilen sin, og det fungerte fint!

– Så lenge du er litt handy, kan du fint legge mikrosement selv. Jeg holder foredrag fra scenen på Boligmesse. Da får publikum innføring i hvordan de skal få til et godt resultat. Og om du ønsker at vi skal gjøre jobben, så er det bare å bestille våre dyktige håndverkere, opplyser Rune.

Rimeligere fornyelse av badet

Vannavstøtende pastaversjoner gir full garanti i dusjsonen. Da kan du legge mikrosement utenpå baderomsflisene. Et 10-15 år gammelt bad kan holde i 10 år til. Mange ønsker gjerne å freshe opp uttrykket, uten å investere hundretusenvis av kroner. Da kan du legge mikrosement utenpå de gamle flisene og få et nytt bad fra 15 000,- og oppover, hvis du gjør jobben selv. Vil du ha jobben utført av profesjonelle, koster det fra 50 000,- avhengig av størrelse på badet. Beregn 1 000,-/ kvm for materialer og 2 800-3 500,-/kvm ferdiglagt.

Fordeler med mikrosement

Feltona Zenztone er den sementtypen Zenzorama jobber mest med.
Det er mange fordeler med mikrosement:
• Bærekraftig og 99 % økologisk
• Mange naturlige farger
• Lett å endre overflaten i fremtiden

Slik gjør du:

1. Overflaten primes for god vedheft. Bruk malerull.
2. Base påføres i to lag med stålbrett. Puss og gjør rent for støv mellom lagene.
3. Mikrosement fin/medium påføres i to lag med stålbrett. Puss og gjør rent for støv mellom lagene. Mønster bestemmes av bevegelse og tyngde som legges i brettet ved påføring.
4. Når mikrosementen er helt tørr, bruker du rulle med egnet lakk for en vaskbar overflate og ekstra beskyttelse på utsatte områder.

 

Tekst: Ann-Helen Haaning Johnsen
Foto: Zenzorama