Komfort på hjemmekontoret


Hjemmekontor har blitt en naturlig del av hverdagen for mange. Vanlige kjøkkenstoler duger som kontorstol en stund, men ikke over lengre tid. Mange får problemer med rygg og nakke. Uansett om du har eget rom for kontor hjemme, en kjøkkenkrok eller litt plass under en trapp, finnes det gode løsninger i flere prisklasser.

Gjenbruk fra ABC kontor

Kombinasjonen av gode ergonomiske løsninger for hjemmekontor og gjenbruk av kontormøbler er populært. – Folk er opptatt av det grønne skiftet og gjenbruk er et viktig bidrag til det, forteller Leif Jårvik som startet ABC kontor i 2015. Det var nettopp gjenbruk av nyere kontormøbler, av høy kvalitet fra anerkjente produsenter, som var utgangspunktet for bedriften. I dag er de ni ansatte og forhandler nå også nye møbler fordi etterspørsel er så stor. ABC kontor har både private, bedrifter og offentlige institusjoner som kunder, primært i Bergen og omegn. 3D-verktøy viser farger og planløsning slik at man kan foreta justeringer allerede på skissestadiet. Og prisen er mye lavere enn hva helt nye møbler koster.

Norsk designstol for hjemmekontoret

Er du ute etter unikt design, tilbyr T.T. Wroldsen en smekker kontorstol med god ergonomi i forhold til sin enkelhet. Stolen er designet av far og sønn Wroldsen, begge utdannet produktdesignere. Komponenter av høy kvalitet sikrer lang levetid, og all produksjon foregår på Møre. Kortreist kvalitet er bærekraft i praksis.

– Stolene er Møbelfaktasertifiserte, forteller Tore Wroldsen senior. De har heve- og senkefunksjon og kan både snurres og trilles. Setet kan fås med rygg i flere materialer som hvitvasket eik, amerikansk valnøtt eller sortbeiset ask. – Vi har et bredt utvalg stoffer, fortsetter Tore. Standard understell er blank nikkel eller sort mattlakkert, men også det kan fås i alle mulige farger. Priser fra kr 6 000,-. Pulter er under utvikling, og fremtiden er full av muligheter for familiebedriften. I Vestlandshallen vises en rekke utgaver, inkludert en versjon med faste meier og vippefunksjon som er perfekt som kjøkkenstol.

 

Tekst: Ann-Helen Haaning Johnsen
Foto: Hovedbilde -ABC kontor