Unike gjerder fra svensk produsent


Kult design kombinert med vedlikeholdsfrie gjerdestolper gjør gjerdene fra Falksen AS unike i Norge.

Tekst: Ida Save
Foto: Wernamo Design

– Per dags dato finnes det så vidt jeg vet ingen tilsvarende gjerdeløsninger til salgs her i Norge, forteller daglig leder i Falksen, Stian Jakobsen.

Det var ren tilfeldighet at han og kollega Patrik Randefalk begynte med import av gjerdene, som lages av svenske Wernamo Design.

– Patrik kom over Wernamo Design da han var på utkikk etter gjerde, og da han fant ut at de ikke hadde noen leverandør i Norge, ringte han meg og spurte om jeg ville bli med på å selge det her, forklarer Jakobsen.

I dag eier de firmaet Falksen AS 50/50.

Moderne design

Gjerdene fra Wernamo Design har vedlikeholdsfrie gjerdestolper, og man kan selv velge om man ønsker at trelektene som utgjør gjerdet skal være rette, slik som i Nydala-gjerdet, eller  vridde som i Drömminge-gjerdet.

– Det var det kule designet som gjorde at vi først la merke til disse gjerdene. At gjerdestolpene er i metall, gjør ikke bare at de er vedlikeholdsfrie, det bidrar også til en tøff look på gjerdet, og det passer godt til det som bygges av nye boliger.

Wernamo Design har hatt stor suksess med de unike gjerdene i Sverige, og nå tror Jakobsen at også nordmenn vil la seg imponere.

– Jeg jobber i bygg- og anleggsbransjen, og tok en enkel test der jeg la ut en post om gjerdene på mitt andre firma sin Facebook-side. I løpet av en liten uke kom det 45 henvendelser fra folk som var interessert i gjerdene.

Enkelt vedlikehold

Ikke bare er gjerdestolpene 100 prosent vedlikeholdsfrie, ifølge Jakobsen er også resten av gjerdet enkelt å vedlikeholde.

– All treverk vil ha en gitt levetid i vårt harde klima, men får du råteskade på en trelekte, er det veldig enkelt å bytte ut kun denne ene uten å måtte bytte hele gjerdet.

Nå ser han fram til Boligmesse, som blir det ordentlige startskuddet for Falksen, som ble opprettet i september i fjor.

– På messen skal vi vise frem de tre gjerdene Drömminge, Nydala og Lerdala, samt et helt nytt gjerde som blant annet egner seg godt rundt bassenget. Vi gleder oss, og håper de besøkende
kommer innom standen vår for å slå av en prat, avslutter han.