Lars tømrermester


Lars Fossum er verdens blideste tømrer. Han er både snekker i
“God Morgen Norge” på TV2 og en av tre dommere i “Sommerhytta” på samme kanal. Gjennom bilder og konkrete råd i sitt foredrag på Boligmesse, vil han gi deg kyndig veiledning slik at du kan løse enklere snekkeroppgaver selv.

Lars er tredje generasjon innen byggfaget. – Skole og teori var ikke mitt sterkeste felt de første årene på skolen. Det endret seg på yrkesfag. Der valgte jeg tømrerlinjen. Dårlige karakterer ble snudd til gode, forteller Lars.

Ved flere anledninger, har Lars forsøkt å legge hammeren på hylla for godt. Han har studert historie på universitet, arbeidet i båtutstyrsbutikk og vært på jordomseiling og ville rydde havet tomt for plast. Det ble gjesteopptredener. Nå har han slått seg til ro med at han hører hjemme i byggfaget. Spesielt med oppdrag innen TV og foredrag. Det synes han er gøy.

Mesterbrevet tok han på kveldstid, samtidig som han startet for seg selv. Senere utvidet han virksomheten og gikk i kompaniskap med en kollega og en lærling, og satset på større oppdrag. Imidlertid trives han best med enkeltmannsforetak uten ansatte. Da kan han styre tiden selv, som i fjor da han ga ut ”Snekkerboka”.

På Boligmesse vil Lars gi praktiske og konkrete råd til enkle snekkeroppgaver som å bygge en uteplatting og et enkelt utekjøkken. Han deler også sine beste tips for å lykkes med listearbeid. Det er ofte ikke så mye som skal til for å få til et veldig godt resultat, selv om du er amatør.

Tekst: Ann-Helen Haaning Johnsen
Foto: John Andresen