Viser fram unik kombinasjon på Boligmesse


I 2020 blir det forbudt med oljefyr i norske hjem. Et godt alternativ kan da være den innovative kombinasjonsløsningen Hybrid Solar System (HYSS).

Tekst: Ida Save
Foto: Nore VVS

Nore VVS er en av få aktører i Norge som installerer hybridvarmepumpen HYSS, som ifølge produsenten er det mest kostnads- og miljøbesparende oppvarmingssystemet på markedet.

– Vi holder til ved Ryen der vi har en butikk på 500 kvadratmeter med flotte utstillinger og utsalg av varer og rørdeler. Fagområdene våre er både sanitær, varmeanlegg og gass, butikken er medlem i Varme & Bad-kjeden, og vi har sertifikater innenfor både varmearbeider, våtromsarbeider, ADK og gass. Den siste tiden har vi satset mye på energiløsninger, og det er også det vi skal vise fram på messen på Hellerudsletta, forteller butikksjef Marthe K. Lange.

Unik kombinasjon

På messen deler hun og kollegaene fra Nore VVS stand med Free Energy, som skal promotere henholdsvis HYSS og gasspeiser.

– HYSS-systemet kombinerer solvarme- og varmepumpeteknologi på en helt unik måte, og er en utrolig god erstatning for oljefyren, som uansett må ut innen 2020, sier Lange.

Visjonen med HYSS er å tilby et solbasert energisystem som kan forsyne bygninger med all den energien de trenger. HYSS kan i styresystemet enkelt konfigureres til bergvarmepumpe, grunnvarmepumpe eller sjøvarmepumpe, og alle kan kombineres med solvarme.

Uansett hvilken type varmepumpe det er snakk om, effektiviseres ytelsen med solvarmen, noe som betyr at du får en svært god driftsøkonomi. Solvarmen halverer vanligvis driftstiden på kompressoren, og dermed får varmepumpen en betydelig lengre levetid. I et HYSS-system får du også fem til sju deler varme og varmtvann for hver del elektrisitet systemet bruker, noe som resulterer i en kortere tilbakebetalingstid på anlegget.

Kan få 60.000 i støtte

Lange legger til at du også får opptil 60.000 kroner i støtte fra Enova om du bytter ut oljefyren med HYSS-systemet.

– Og har du spørsmål om erstatninger for oljefyr eller andre miljøbesparende løsninger, er du velkommen til å komme innom vår stand for en hyggelig prat, sier Lange, som også oppfordrer interesserte til å få med seg foredraget om HYSS, som blir holdt av Einar Torset og Lars Andrén fra Free Energy.

Smarte alternativer til peis

Nore VVS og Free Energy deler også stand med Tolcon, som skal promotere gasspeisen Faber MatriX. Dette er en av de mest populære gasspeisene på markedet, og peisen har flere ulike designmuligheter. Tolcon kommer også med en helt ny elektrisk peis.

– Elektrisk peis er en ideell løsning for deg som ønsker en peis, men mangler riktig opplegg. Peisen kan plasseres der du ønsker så lenge du har strømuttak tilgjengelig, den genererer varme raskt og gir en realistisk flammeeffekt, som skaper en lun atmosfære i rommet på lik line med andre peistyper, sier Lange.