Jeg gleder meg til å vise frem kunsten min på Boligmesse


Graffitikunstner Steinar Caspari er en av mange utstillere her i Tønsberg. Ta turen innom hans stand og se om du finner et maleri som passer på din vegg. 

– For meg som kunstner og selvstendig næringsdrivende er synlighet avgjørende, sier Steinar Caspari. 

Han ser frem til å møte både nye og eksisterende kunder på Boligmesse i Tønsberg. Siden han jobber mye med bestillingsverk, håper han også på å komme i kontakt med bedrifter som ønsker å se mulighetene for å gjøre kontorlandskapet mer inspirerende for de ansatte. 

– Det er utrolig hva store malerier på veggene kan gjøre med et kontekstuelt klima. Jeg håper også jeg kommer i kontakt med utviklere som ønsker kunst til byggeprosjekter og lignende, sier han. 

I private hjem og næringslokaler

Til Boligmesse har Caspari med seg både store og mindre, originale malerier. Noen kjente og noen nye. 

– I tillegg vil jeg ha med et bredt utvalg innrammede galleritrykk i ulike størrelser og opplag. Alle disse er håndkolorert, nummerert og signert av undertegnede, sier han. 

Han vil også ha med en samling fra prosjektet ARTIMALS, og all kunst vil være mulig å kjøpe.

– De fleste av arbeidene jeg lager havner på en vegg i private hjem eller i ulike næringslokaler, og jeg tenker derfor at deltagelse på Boligmesse er en fin mulighet til å vise frem min kunst til nye potensielle kjøpere, sier han. 

En reise i seg selv

Steinar Caspari startet som graffitimaler på slutten av 90-tallet, en tid da denne formen for kunst mildt sagt ble uglesett. 

– Mitt uttrykk, mine teknikker, inspirasjonen og den kunstneriske forståelsen og integriteten har naturligvis endret seg mye og mange ganger siden jeg startet. Mange, om ikke alle, disse endringene har ledet meg til å finne mitt uttrykk, sier han. 

Han beskriver det som en reise i ham selv. En reise som har gitt og fortsatt gir ham en større kjennskap og forståelse av hvem han er. 

– For meg er dette en slags meningen med livet, sier Caspari. 

Jobber mot flere utstillinger

Kunstneren jobber nesten alltid med flere prosjekter samtidig. Akkurat nå jobber han med forskjellige bestillingsverk i tillegg til egne malerier. 

– Noen av disse maleriene skal vises i mitt galleri i Fayesgate i Tønsberg, mens mange av maleriene jeg jobber med nå er tiltenkt forskjellige planlagte utstillinger andre steder, sier han. 

Spesielt spennende synes han det er å jobbe med malerier til en utstilling i Oslo i slutten av oktober. 

– I tillegg planlegger jeg sammen med de andre som representerer Caspari Artspace på forskjellige kommende arrangementer, avslutter han.