Interiørdesigneren: Få hjelp til å se mulighetene!


Har du et litt slitent kjøkken eller en utdatert stue? Før du setter i gang med oppussingen, kan et blikk utenfra være til god hjelp for å se mulige, nye løsninger.

 

Tekst: Majken Svorstøl Foto: Dannevig Foto, Arendal

 

Litt oppstartshjelp kan spare deg for både tid, frustrasjoner og ikke minst penger. En prat med interiørdesigner Elin Vestly fra Interiør Grand har gitt mange en aha-opplevelse.

– Etter mange år i samme rom, kan det være vanskelig å både se hva man har, og hvordan man kan endre på det. Ofte ser man bare det opplagte. Man vil friske opp, men klarer ikke å se utenfor boksen, sier hun. Og det er her Elins kompetanse kommer inn.

Et blikk utenfra kan komme godt med før oppussingsprosessen.
Et blikk utenfra kan komme godt med før oppussingsprosessen.

– Jeg kan hjelpe til med alt fra en enkel farge- og stilavklaring med et tilpasset collage som fungerer som et kart og kompass du kan navigere videre fra alene, til full bistand under hele oppussingsprosessen, forklarer hun. – Folk er forskjellige og har ulike behov, tid og ressurser, men stadig flere ser hvor lurt det kan være å få litt inspirasjon utenfra.

Mange ganger er det ikke så mange timer som skal til. – Kunden får hjelp til å gjøre de riktige valgene med en gang, slik at de får en smartere og smidigere oppussingsprosess, sier Elin.

Vet du hva du liker?
Når Elin får et oppdrag, kommer hun på befaring for å avdekke hva kunden ønsker hjelp til. Noe av det viktigste er å få kartlagt stilen til hver enkelt kunde.

– En vanlig utfordring for folk, er at de ikke skjønner stilen sin. De kan ha god smak og ha flotte ting her og der, men likevel synes det er vanskelig å sette ting sammen slik at de trives og får et funksjonelt og personlig hjem. Det kan føre til irriterende bomkjøp og feilmalte vegger. For disse kan det være nok med en titt i stilpermen, hvor vi bruker elimineringsmetoden. Deretter lager jeg en kollage til dem, som ofte er springbrett til at de kan klare seg fint selv videre, forklarer Elin.

- Et eget kollage kan for noen være nok til at de klarer seg fint videre på egenhånd, sier Elin Vestly.
– Et eget kollage kan for noen være nok til at de klarer seg fint videre på egenhånd, sier Elin Vestly.

 

Hjelp til hele prosessen
Interiørdesigneren har også mye å tilby de som har store oppussingsprosjekter på gang, men mangler tid til å pusse opp drømmehuset.

– Mange har mer enn nok med jobb og barn, og ønsker hjelp til alt fra stilavklaring, farge og tekstilvalg til planlegging, tegning av løsninger, innkjøp, koordinering og oppfølging, forteller interiørkonsulenten. – For denne kundegruppen er det kjærkomment at jeg kan saumfare markedet og innhente prøver på tapet, fargekart og gardiner, foreslå kjøkkentyper og gulv. Jeg viser alternativer ut fra stilen vi har kartlagt at kunden liker, slik at jobben med å velge blir mye enklere.

Kom innom for en prat
På messen i Sørlandshallen er Elin klar med sine stilpermer. Hun inviterer de besøkende til å ta en test på hvilken stil de har, og bli med på konkurranse om fire timers gratis interiørbistand.

– Jeg tar også oppdrag som boligstyling før salg og interiørdesign, både privat og for næringsdrivende. Det er bare komme innom og ta en prat om hva du er ute etter og ønsker å oppnå, inviterer hun.