Innbyggingsarmatur – passer det hos meg?


– Det er mange kunder som vurderer innbyggingsarmatur når de skal bygge eller renovere badet sitt, sier Tom Kaspersen i Bygg Design. – Vi kan så absolutt legge til rette for det.

Tekst: Majken Svorstøl Foto: Tempe VVS Senter AS/Hans Grohe

Kundespørsmål om innbyggingsarmatur begynte å dukke opp for et par år siden. Til å begynne med var det forvirring om hvordan dette skulle løses korrekt for å følge kravene til vanntett rom.

Følger kravene nøye
Kaspersen og kollegene i Bygg Design bestemte seg tidlig for å lære seg hvordan de monterte innbyggingsarmatur i henhold til byggekravene, og satte seg inn i hvordan de kunne selge dette på beste mulige måte.

– I samarbeid med Tempe VVS Senter AS valgte vi Hans Grohe som hovedleverandør av blant annet innbyggingsløsning. Hans Grohe har både løst det tekniske i veggen og tilbyr et stort utvalg innen design. Dessuten har de en fantastisk delegaranti slik at vi alltid vil kunne skaffe innmat til en eldre armatur, og det gir en enorm trygghet for både kunden og oss, mener Kaspersen.

Stadig flere ønsker å sjekke om innbyggingsarmaturer passer hos dem, sier Kaspersen i Bygg Design AS.
Stadig flere ønsker å sjekke om innbyggingsarmaturer passer hos dem, sier Tom Kaspersen i Bygg Design AS.

Plassbesparende og estetisk
De to mest opplagte grunnene til å velge innbyggingsarmatur for dusj, servant og badekar er at det er plassbesparende og et estetisk godt valg. Men det er en del ting å tenke på før man går til verks, skal vi tro Kaspersen. Han oppfordrer alle å bruke kvalitetsprodukter og erfarne fagfolk.

– Velg løsninger fra en godkjent leverandør som er trygg på innbygging av armaturer, sier han. – Det er mange anerkjente merker å velge mellom, men lytt til rådene dra en erfaren fagperson før du velger. Bygg Designs erfaring er at de, etter å ha valgt Hans Grohe som fast leverandør, nå gjør innbyggingsjobben såpass effektivt at det påløper minimalt med ekstrakostnader.

Monteringsnisje med membran
Teknikken som benyttes ved innbygging av armatur er den samme som ved integrering av toalett.

– Vi bygger en monteringsnisje som smøres igjen med membran, forklarer Kaspersen. Det er viktig at dette gjøres korrekt. – Ved en eventuell lekkasje siger vannet ut i rommet via et skjult drenspunkt nederst på veggen, slik at man unngår ytterligere skade på veggen.

Opplevelse av spa
Når alle tekniske detaljer er på plass, har kunden et stort utvalg å velge fra når det gjelder utforming og design av innbyggingsarmatur.  Det gjelder å finne den rette opplevelsen rommet skal fylles med, og mange ønsker spafølelse på badet.

– Det kan vi skape fordi vi samarbeider med Tempe VVS Senter AS. I butikken har Tempe flotte utstillinger til inspirasjon, og så ta tar vi oss av det byggtekniske og den sikkerheten kunden trenger.

– Vi har med oss et utvalg av de flotte produktene på messen, og publikum vil bli positivt overrasket over at man ikke nødvendigvis trenger å velge de mest kostbare løsningene, reklamerer Kaspersen.