Hva blir årets julegave til deg og dine?


Det er bare å innse det: Teknologien har for lengst innhentet fantasien i den tekniske verden, og man kan kjøpe elektriske produkter som gjør hverdagen både mer behagelig, enklere og mer underholdende. Elkjøp gir deg noen smakebiter på årets Boligmesse i Mosjøhallen.

Tekst: Majken Svorstøl Foto: Produsentene Illustrasjon: Geir Hermansen

Jan Erik Fossdal er varehussjef for Elkjøp på Mosjøen, i forretningen som ligger på Øya. Han og et par dyktige kolleger gleder seg til å møte publikum på Boligmessa og vise fram litt fra det store utvalget sitt. – Vi har med oss noe for alle, med smarte og energisparende varmepumper, trådløse høyttalersystem for lyd i alle rom, supersmale TV-skjermer med utrolig fargegjengivelse – og selvdoserende vaskemaskiner.

Flere funksjoner i varmepumpa
– Det er definitivt sesong for å installere varmepumper nå, så vi skal ta med et utvalg fra leverandørene våre, sier Fossdal, og legger til at det folk først og fremst skal vite om varmepumper er at de skaper behagelig innetemperatur samtidig som man sparer strøm.

– Men det mange ikke tenker på når de kjøper varmepumpe for å holde kulda ute om vinteren, er jo at den også fungerer utmerket som klimaanlegg ved at den filtrerer luften i boligen og skaper et bedre inneklima hele året, sier varehussjefen. – Og så fungerer den utmerket som aircondition om sommeren på varme dager.

Elkjøp Mosjøen kan fikse installering over hele Helgeland. – Det er bare å ta kontakt for å få varmepumpen i hus så fort som mulig.

Eksperter: Halvor Olsrud og Jan Erik Fossdal hjelper deg gjerne på Elkjøp sin stand på Boligmessen i Mosjøhallen.
Eksperter: Halvor Olsrud og Jan Erik Fossdal hjelper deg gjerne på Elkjøp sin stand på Boligmessen i Mosjøhallen.

Lyd for alle
I disse Spotify og Wimp/Tidal-tider er god og variert musikk lett tilgjengelig for alle, og mange ønsker å kunne spille musikk i alle rom, og gjerne flere rom samtidig.

Fossdal vet at mange tidligere har opplevd at det har vært krevende å installere slike lydanlegg.

– Sonos er en ypperlig løsning for de som kvier seg for tekniske utfordringer, og merket har allerede blitt størst i Norge fordi det er ekstremt enkelt å bruke, forklarer han.

Med enkle grep får man installert lydanlegget, hvor små høyttalere avspiller super lyd via det trådløse nettverk. – På kort tid kan man nyte musikken sin både på badet, kjøkkenet og i stuen. Vi skal demonstrere et eksemplar av anlegget på messen, så stikk innom og se hvor enkelt det er.

Selvdoserende vaskemaskin
Et annet produkt som varehussjefen tror vil interessere både menn og kvinner som ønsker en enklere hverdag, er vaskemaskinene fra Siemens som faktisk kan tenke selv. På noen av modellene har Siemens integrert en selvdoseringsfunksjon som er smart, sparer penger på energi og vaskemiddel og i tillegg er smart for miljøet.

– Denne funksjonen kalles i-Dos. Vaskemaskinen kan selv dosere riktig mengde flytende vaske- og skyllemiddel i forhold til mengde tøy som skal vaskes, og hvor skittent det er. Smart, ikke sant?
Julegaven for alle
Det er ingen tvil om at julen er en høytid hvor mange familier samles foran TV-en for å se på litt god underholdning og gjerne gjenoppleve tradisjonelle julefilmer.

– I år som mange år før er det garantert mange som vil oppgradere TV’en som en felles julegave til hele familien. Da anbefaler jeg å vurdere den nye OLED-TV’en fra LG, sier varehussjefen.

Via ny teknologi får fargene på TV’en mer klarhet og dybde enn noensinne, og produsentens lovnad er at «stjernene skinner sterkere».  – Det slanke designet gjør seg i stua og vil garantert gi deg en flott TV-opplevelse, avslutter Fossdal.