Her finner du alt du trenger til sømprosjektet


Er du glad i å sy eller nysgjerrig på hva man kan trylle frem selv med en symaskin? Da bør du ta turen innom Stoffdronning under boligmessen.

Stoffdronning er Sørlandets største symaskinbutikk og en av Norges største nettbutikker innen sømrelaterte produkter. – Hos oss finner du symaskiner, overlock- og overstitch-maskiner pluss broderimaskiner av sju forskjellige merker, sier daglig leder Britta Hohne. I tillegg har butikken et stort utvalg sytilbehør og stoffer til klær, patchwork og interiør.
– Under messen gir vi publikum 10 prosent på alle utstilte maskiner, og i tillegg kan du vinne en symaskin i løpet av helgen. Vi har også med oss noen rabattkoder som kan brukes etter helgen, så det lønner seg å komme innom vår stand, sier hun.

Velg farge og fasong selv

Hohne forteller at det er stor interesse for søm om dagen. Både det å lage sin egen garderobe og å fikse ting som har gått i stykker. Det kan dreie seg om klær, vesker og andre tekstiler man bruker i hverdagen.
– Mange kvinner starter med å sy klær til barna sine, for så å begynne å sy til seg selv, sier hun. Fordelene med å sy selv, er ifølge stoffdronningen flere.
– Syr du din egen garderobe, kan du selv velge farger og mønster. Du ender også opp med noe som faktisk passer, noe som ikke alltid er tilfelle med butikkjøpte klær, sier hun.

Alle aldre

Da hun startet opp i 2011, hadde Stoffdronning fokus på patchwork, og de har fortsatt en trofast kundegruppe som driver med dette. – Våre kunder er stort sett kvinner, men andelen menn har økt ganske bra de siste årene. Ellers er alle aldersgrupper representert – fra ungdom som får sin første symaskin til konfirmasjonen til den godt voksne damen som ser etter en oppgradering av syrommet, sier hun. Stoffdronning har også arrangert en del kurs, og til høsten kommer det et nytt og spennende kursprogram.
– På sikt drømmer vi om live onlinekurs, som gir mer fleksibilitet for deltagerne. Kan man ikke den ene kvelden, kan man da se opptaket en annen, sier hun.

Nina fra Ninas syrom

Stoffdronning kommer til messen med symaskiner og overlock- og  broderimaskiner fra Pfaff og Husqvarna. De har med seg to representanter fra Pfaff/Husqvarna og i tillegg kommer søm-influenseren Nina fra Ninas syrom på lørdag og søndag.
– Hun er en kul voksen dame som holder gratis sykurs på nett. Hun er Pfaff-ambassadør og blir sponset av oss med stoff til sine kurs, sier hun. På messen skal Nina vise frem hva en overlockmaskin er og hvordan man enkelt kan lage passpolerte lommer til klær.


– Vi gleder oss til å møte både kunder og mennesker som ikke vet hvem vi er eller hvor vi holder til. Det er mange som ikke vet at vi har flyttet til egne lokaler i Byhaven i Tordenskjolds gate og har 360 kvadratmeter å boltre oss på, sier hun.

Tekst: Katrine Andreassen
Bilder: Berdalen Design & Foto