Her får du unike heltreprodukter


Hos Os Trekultur tar de ingen snarveier – her lages alt akkurat slik kunden vil ha det.

Tekst: Ida Save • Foto: Os Trekultur

– Vi lager ingen standardprodukter, alt skapes i samarbeid med kunden, gjerne ved at de har med et inspirasjonsbilde vi tegner ut ifra. Dermed blir ingen produkter helt like, forteller Helge Kokvoll i Os Trekultur.

De leverer alt av innredning, enten du er ute etter seng, spisebord, kommode, kjøkken, bad eller gulv. Hovedmaterialet er heltre, og alt blir produsert på Os like sør for Røros, men de leverer til hele landet.

– Vår typiske kunde er en som vet hva han vil ha, og er delaktig i prosessen for å få et unikt produkt. Men det er ingen grenser for hvor våre produkter passer inn, vi leverer til alt fra hytter
i fjellheimen til leiligheter i byen.

Ønsker å være annerledes

Kokvoll forteller at Os Trekultur bevisst jobber for å være noe annet enn den typiske møbel- eller kjøkkenbutikken som masseproduserer varer.

– Hos oss får du ikke et kjøkken på dagen, men vi ønsker å være annerledes. Vi mener det er viktig med et mangfold, vi kan ikke uniformere hele landet i en stil. Vi har heller tro på å gi rom for kreativitet, både utvendig og innvendig i hele Norge.

Norges bredeste furugulv

På messen i Trondheim Spektrum skal Kokvoll og kollegaene ha fokus på sitt nyeste konsept med en litt røffere og strammere stil enn hva Os Trekultur har vært kjent for de siste årene.

– Vi tar med en seng, samt deler av et kjøkken, og skal også vise frem Os-gulvet. Dette er et helt unikt furugulv, som kan ligge oppå varmekabler. I tillegg er det Norges bredeste furugulv, og du kan få planker helt opptil 50 centimeters bredde, avslutter Kokvoll.