Her er noen tegn på at pipen din må rehabiliteres


En ødelagt pipe kan være brannfarlig, og i verste fall risikerer du pipebrann. Det å rehabilitere pipen er den enkleste løsningen på problemet. 

Merker du at pipen din har dårlig trekk og at det er vanskelig å få skikkelig fyr i ovnen? Eller kanskje du har oppdaget sprekk i skorsteinen? 

Da kan det hende du har behov for å rehabilitere pipen på boligen din. 

– Skorsteinsrehabilitering foregår på utsiden, fra taket. Rehabiliteringen kan foregå helt uten inngrep i husets strukturelle konstruksjon, sier Janne Moen hos Norsk Piperehabilitering AS. Firmaet er å treffe på stand under Boligmesse i Skien. 

Kan få fyringsforbud

– Behov for rehabilitering oppdages ofte når feieren er på besøk. Feieren skriver da avvik, og du får beskjed om hva som må gjøres for å oppheve fyringsforbundet, sier hun. 

Og det er viktig å ikke overse disse problemene. Skorsteiner som ikke tilfredsstiller gjeldende forskrifter, er nemlig direkte brannfarlig. 

Norsk Piperehabilitering AS spesialiserer seg på nettopp rehabilitering av skorstein og piper. 

– Vi er et firma bestående av sertifiserte montører som hele tiden fokuserer på kvalitet, sikkerhet og effektivitet i vårt. Firmaet vokser raskt, og vi er stolte av faget vårt og arbeidet vi utfører, sier Janne. 

Lite søl

En skorsteinsrehabilitering starter vanligvis med en grundig befaring og tilstandsvurdering. Dette gjennomføres som regel på en dag, og deretter kan eventuelt nødvendig arbeid starte. 

Det kan være vanskelig for en ufaglært å se om tilstanden til pipen er god nok, og det anbefales derfor å få fagfolk til å se om den oppfyller kravene. 

– Med vårt system rehabiliterer vi på en skånsom måte. Vi trenger ikke å demontere eller rive og det blir ikke noe søl inne i boligen av arbeidet, sier hun. 

Det er derfor ikke nødvendig å flytte ut av boligen mens arbeidet foregår, og du trenger ikke å gjøre noen tiltak i forkant av at rehabiliteringen starter. 

Ny type kontroll

Norsk Piperehabilitering tilbyr ifølge Janne en ny type tjeneste innen rehabilitering – nemlig kamerainspeksjon. 

– Da utfører vi kontroll av din skorstein med kamera. Med denne tjenesten vil vi kunne oppdage eventuelle feil og mangler og kan gi deg råd og anbefalinger om den beste løsningen, sier hun. 

Ta gjerne turen innom Norsk Piperehabiliterings stand under Boligmesse og få vite mer om kamerainspeksjon og annet du måtte lure på om rehabilitering av skorstein.