Har skjermet for solen i 50 år


Sandnes Markise AS er jubilant i år, og kan se tilbake på 50 år med leveranse av skreddersydde solskjermingsløsninger til privatkunder og bedrifter i Sandnes og omegn.

 

Tekst: Majken Svorstøl Foto: Sandnes Markise

 

Sandnes Markise er en godkjent mesterbedrift med 5 ansatte som er autoriserte og godkjent av Norges Solskjermingsforbund.

 

Sandnes Markise tilbyr alle typer produkter innen solavskjerming og mørklegging.

 

– Vår drivkraft er fornøyde kunder. Derfor har vi håndplukket de beste produktene både når det gjelder design og kvalitet, så kundene våre kan være trygge på å få god kvalitet og lang levetid på produktene sine, sier Sindre Rovik i Sandnes Markise AS.

God solskjerming gir trivsel

Sollyset avgir ikke varme før det treffer en gjenstand. Dersom solstrålene treffer en skjerm på utsiden av huset, vil det meste av varmen forbli ute. Dersom solstrålen treffer en innvendig skjerm, vil denne fungere nesten som en ovn, og sende varmen inn i rommet.

Rovik understreker at riktig og effektiv solskjerming er viktig for trivsel i bolig, hytte og næringsbygg, og han og kollegene deler mer enn gjerne av sin ekspertise.

– Vi kan komme på en uforpliktende befaring for å veilede deg så du oppnår det du ønsker, opplyser han.  De kan også bidra ved større prosjekter, og tar gjerne en kikk på bilder og tegninger. – Alle produktene produseres etter nøyaktige millimetermål, så det er bare å ta kontakt så finner vi løsninger som passer.

Mer enn solskjerming


Sandnes Markise tilbyr alle typer produkter innen solavskjerming og mørklegging, og disse vises frem på showroomet i Hoveveien 5 på Sandnes som er åpent etter avtale.

– Topp 5 på bestselgerlisten vår er innvendige plisségardiner, utvendig screens, utvendige terrassemarkiser, innvendige rullegardiner med screenduk og innvendige lamellgardiner, sier Rovik.

Foruten bestselgerne har de mange andre produkter som dekker ulike behov.

 

– Før du oppsøker oss, er det lurt å tenke gjennom hva du ønsker å oppnå med solskjermingen, tipser Sindre Rovik i Sandnes Markise. – Er målsettingen å skjerme for innsyn, stoppe sol eller varme eller å spare energi?

 

– Før du oppsøker oss, er det lurt å tenke gjennom hva du ønsker å oppnå med solskjermingen, tipser han. – Er målsettingen å skjerme for innsyn, stoppe sol eller varme eller å spare energi? Hvilken type solskjerming ønsker du?  Og skal produktet være motorisert eller ikke, spør han.

Flere miljøgevinster

Foruten det mest opplagte, kan solskjerming også bidra til et bedre inne- og uteklima.

 

– Topp 5 på bestselgerlisten vår er innvendige plisségardiner, utvendig screens, utvendige terrassemarkiser, innvendige rullegardiner med screenduk og innvendige lamellgardiner, sier Sindre Rovik i Sandnes Markise..

– Miljøgevinstene ved å bruke våre produkter er flere. Solskjerming gir lavere innetemperatur om sommeren, slik at man behøver mindre energi til kjøling. Dessuten kan de ha isolerende effekt på vinterstid, som igjen reduserer energiforbruket, bedrer miljøet og øker trivselen, oppsummerer Rovik.