Gode lydopplevelser for ethvert hjem


Er du ute etter smarte lyd- og bildeløsninger til hjemmet? På Boligmesse i Vestlandshallen 20.-22. september møter du flere dyktige hifi-forhandlere som kan bistå deg i jungelen av muligheter.

Tekst: Ida Save
Foto: Produsentene

Go Scandinavia

Vi snakket med Kenneth Sleire:

– Go Scandinavia åpner nytt showroom og butikk på Storebotn på Askøy i november, men fram til det skal vi turnere med alle boligmessene høsten 2019. Vårt merke heter CAV og er en merkevare som leverer et bredt spekter av innebygde høyttalere, hjemmekino- anlegg, rørforsterkere og lydplanker i mange varianter. Vi tilbyr produkter med meget god lyd i alle prisklasser. På messen skal vi bygge opp to hjemmekinoer med fullt trøkk. Den ene blir en komplett hjemmekino med innebygde produkter. Vi setter på film og kjører en demonstrasjon med store skjermer, slik at kunden kan få oppleve hvordan dette kan bli hjemme i ens egen stue. I tillegg tar vi også med en mer tradisjonell hjemmekino, et bredt utvalg av lydplanker og Blåtann-høyttalere. Etter mitt syn blir dette den feteste standen på messen innen denne varegruppen.

Duet Audio

Vi snakket med Martin Aadland:

– Vi tilbyr det ypperste innen hifi og har et klart fokus mot high end. Vi prøver å blande litt av det kommersielle med det som er litt mer spennende og unikt. Løsningene vi leverer skreddersys som regel til hver enkelt kunde, og vi er svært opptatt av kvalitet og design. Butikken i seg selv skiller seg fra de este andre hifi-butikker, da vi har stort fokus på det visuelle uttrykket. Vi jobber blant annet tett med interiørbutikken TiT og har ere av deres møbler utstilt. Hele butikken betjenes også med et styringssystem som håndterer lyd, lys og bilde, samt sikkerhet/overvåkning. Det er så vidt vi vet ingen andre butikker her til lands som har gjort noe liknende. Butikken i Bergen er en av landets største hi- butikker, og har høyttalere som strekker seg helt opp i millionklassen. På messen skal vi vise frem installasjonsløsninger til multirom og smarthusløsninger. Vi vil vise frem en en elegant lyd- og bildeløsning, krydret med litt lekre detaljer for å gjøre helhetsinntrykket. Systemet betjenes enkelt med Control4, som er et styringssystem/automasjonssystem. Det visuelle temaet vil være likt som i butikk.

Hi-Fi-klubben

Vi snakket med Fredrik Johnsen:

– HiFi Klubben leverer lyd-, bilde- og automatiseringsløsninger til både private og bedriftsmarkedet. Vi er med på hele prosessen til kunden, fra planlegging til installasjon og opplæring i systemet når alt er ferdig. Vi har jobbet med installasjon i mange år. Vi har god erfaring på hvordan jobben skal utføres og hva vi trenger av de andre håndverkerne på prosjekter. Dette gir høy kvalitet på løsninger og den klart beste lyden, som tross alt er viktigst for oss i HiFi Klubben. På messen viser vi fram litt produkter fra Sonos, Bluesound Bower&Wilkins og Dali med mer. Vi guider kunden gjennom hvordan prosessen er i et nybygg eller i en renovering. Vi svarer på alt av spørsmål rundt innfelling av høyttalere og multirom-systemer. Vi kommer også til å ha gode priser på innfellingsprodukter på messen. HiFi Klubben kan gi råd og veiledning rundt hele prosessen og en god lytteopplevelse samtidig.

Rackit

Vi snakket med Bjarte F. Pedersen:

– Vårt mål er å skape en helhetlig, ryddig og sikker løsning for å ivareta alle funksjonene i svakstrømsenhetene i huset, også lyd og bilde, og gjennom vårt smarte nettverkskap, samler vi alle dine komponenter på en plass. Dette innebærer også lyd, som i dag er det mest populære smarthusproduktet i norske hjem. I nybygg eller ved totalrenovering sørger vi for at du får kabler og høyttalere integrert i tak eller vegg, men vi kan også bistå med oppsett av trådløse høyttalere. Når vi har gjort vårt, kan du enkelt styre de ulike lydsonene i huset med mobilen, enten du vil høre morgennyhetene på badet eller jazz ute på verandaen. Produktene vi bruker kommer selvfølgelig fra markedets fremste leverandører, og kobles enkelt opp mot både Apple og Google. På messen tar vi med et bredt utvalg av vårt tilbud, både innen lyd, nettverk, sikkerhet, lysstyring, varmestyring og velferdsteknologi. Alt samlet i app, enkelt og sikkert. Velkommen innom for en hyggelig prat!

Elkjøp

Vi snakket med Jaqueline Truong:

– Vi er konkurransedyktige på pris, og har ansatte med bred kunnskap og kompetanse fra både Elkjøp og Samsung til stede for å hjelpe kundene med å finne riktig TV for en komplett TV-opplevelse. I år stiller vi med en meget attraktiv og levende stand, med årets nyheter innenfor TV, samt lydplanker fra Samsung til veldig gode priser. Vi er trygge på at kundene vil møte de mest kunnskapsrike medarbeiderne i bransjen, som veileder de besøkende til å velge riktig produkt. Til kunder som er spesielt designinteresserte, vil vi også vise frem en tilpasset serie som ser ut som et kunstverk når TV-en er av.