Gå på visning i cyberspace


Nordbohus gjør det enklere for deg å velge husmodell. – Nå kan du «gå på visning» i alle våre hus, når som helst, og se deg omkring ved hjelp av virtual reality-briller, sier salgsansvarlig for prosjekt i Nordbohus Ålesund, Lene Buch.

Tekst: Majken Svorstøl Foto: Ine Monsen/DIAKRIT

For deg som skal kjøpe helt ny bolig, kan det være utfordrende å gjøre seg kjent med husmodeller via bilder og plantegninger. Det kan være vanskelig å se for seg oppbygningen av de ulike rommene, og hvordan det endelige resultatet skal bli. Selv når man har vært på visning i et ferdig bygd hus, kan det være utfordrende å huske alle fordelene, og hvordan rommene føltes.

– Nå har vi tatt i bruk ny teknologi for å hjelpe boligkjøperne til å orientere seg i de ulike husmodellene, sier Tor Erik Eliassen, salgsansvarlig for enebolig. – Ved hjelp av virtual reality (VR) legger vi til rette for det gode valget. Kundene skal føle seg trygge på at de velger riktig hus.

Alle forhandlerne tilbyr VR-visning
Alle Nordbohus-forhandlerne har et sett med VR-briller fra Samsung, og tilbyr VR-visninger til kundene. Samarbeidspartneren DIAKRIT har programmert alle husmodellene, som er tilgjengelige i en meny når VR-brillen er i bruk.

– Kundene går på “visning” fra våre kontorer, og kan se på flere modeller i ro og mak, forklarer Buch. – Slik kan de oppleve overgangen fra kjøkken til stue i én modell, eller kikke opp på galleriet i loftstua i en annen. Det har også blitt enklere å sammenligne modellene , det er bare å bla seg frem og tilbake i menyen, sier hun.

Med VR-brillene på hodet, velger man hus ved å fokusere med øynene i tre sekunder. Deretter velger man rommene man vil se på. – Beveger man på hodet, ser man selve rommet i huset man er på visning i, supplerer Eliassen.

Alle Nordbohus-forhandlerne er utstyrt med VR-briller fra Samsung, og tilbyr VR-visninger.
Alle Nordbohus-forhandlerne er utstyrt med VR-briller fra Samsung, og tilbyr VR-visninger.

Prøv VR-visning på Boligmessen
Nordbohus Ålesund har selvsagt med seg VR-brillene på Boligmessen.

– Selv ble vi litt «blåst av banen» da vi var på vår første VR-visning, og vi er stolte av å kunne tilby denne teknologien til kundene, sier de to Nordbohus-selgerne, som gleder seg til å veilede de messebesøkende i bruken av VR-brillene. – Når du skal kjøpe en ny bolig, er det tross alt din nye virkelighet det er snakk om.