Funksjonalitet og kvalitet


Over 85 år etter oppstarten er det fortsatt funksjonalitet og kvalitet som står i fokus for Skovby Møbelfabrik. I år viser Bohus Drammen fram de siste nyhetene på Boligmesse i Drammenshallen.

– Våre kunder blir stadig mer opptatt av kvalitet på møblene sine, og er mer opptatt av eget interiør enn tidligere. Mange ønsker også muligheten til å individualisere møblene sine til eget behov, og med den nye Skovby-kolleksjonen strekker vi oss for å møte disse ønskene, forteller Skovbys salgsdirektør Jørgen Rasmussen.

Han legger til at deres mest populære møbler er de som imøtekommer den moderne families behov. Blant annet er de funksjonelle spisebordene svært populære. Nå kommer Skovby med en ny kolleksjon av lekre stoler og skrivebord, designet av Per Hånsbæk.

Skiller seg ut

Arkitekten og designeren forteller at hans visjon gjennom design- prosessen var å skape et unikt formet finerskall, som er det gjennomgående for 800-serien.

– Jeg ønsket å skape noe med «edgy» linjer som overrasker fra alle vinkler. Den nye formen skiller seg ut blant det store utvalget av skallstoler på markedet.

Som mange av de andre møblene til Skovby, er det treverk som er hovedmaterialet også i den nye kolleksjonen.

– Tre er levende, naturlig, vedvarende og varmt, og brukes i omtrent alle Skovbys produkter. Vårt treverk kommer fra hele verden, men mesteparten er fra bæredyktige dansk og sentraleuropeisk skog, forteller Rasmussen.

Lokal produksjon

Også produksjonen er lokal, for selv etter 85 år blir fortsatt alle Skovbys møbler produsert i Danmark.

– Her er det kompromissløst håndverk, design og funksjon som gjelder, og våre nyheter er intet unntak, sier Rasmussen.

Han forteller videre at de ønsker å holde produksjonen lokalt for å kunne holde på de mange dyktige medarbeiderne.

– Medarbeiderne våre og deres kunnskap er grunnstammen i virksomheten, og derfor mener vi det er viktig å beholde produksjonen, og dermed også arbeidsplassene i Danmark. Vi er også opptatt av å investere i våre medarbeidere, og derfor har vi alltid rundt ti lærlinger innen snekkerfaget hos oss, avslutter Rasmussen.