Fra soveplass til arbeidsstasjon


Med de smarte møblene fra Møblene.no kan du utnytte plassen på en helt ny måte.

Tekst: Ida Save
Foto: Karina Halvorsen Gravdahl

– Møblene er beregnet for de med begrenset plass, og vi leverer både bord, stoler og senger som er smarte og plassbesparende. Dagens boligpriser går stadig oppover, noe som fører til at man får mindre plass for pengene. Med smartmøbler kan man utnytte de arealene man har på en bedre og mer praktisk måte, og de blir derfor stadig mer aktuelle, sier Geir Atle Ås.

Han representerer Industritre AS, som er produsent og importør av smartmøbler. Ås forteller at det er de multifunksjonelle sengene som er aller mest populære. Sengene kan kombineres med for eksempel sofa eller en kontorplass.

– Den unike måten hyllene er laget på, gjør at du kan la pc og skrivesaker ligge framme selv om du drar ned sengen, forteller Ås.

Passer alle

Han forklarer videre at smartmøblene passer til alle miljøer.

– Sengene kan for eksempel benyttes for å kombinere kontor med et gjesterom, for å gi mer plass til lek på barnerommet, eller hvis du rett og slett bor i en liten leilighet. Vi leverer også til hytter, hoteller, moteller og andre overnattingsplasser. Slik kan et hotell lett øke kapasiteten med familierom der den ekstra sengen bare kan trekkes ned fra veggen.

Selv om konseptet smartmøbler ikke er noe nytt, har det ikke blitt profilert så tydelig som nå.

– Det er først nå vi satser ordentlig på å vise fram møblene. Vi kontakter derfor både arkitekter, utbyggere og reiselivsbransjen for at de skal får innsikt i hvor smart smartmøbler er. Dette er jo aktuelt på så mange arenaer, alt fra hos studentsamskipnader til boligbyggelag.

Vinn smartseng

På årets messe i Arendal er det Møblene.no som skal stille ut smartsenger. Daglig leder Nils Henriksen ser fram til messen, og håper mange tar turen for å se og prøve smartmøblene. Han lover mange gode tilbud, både på smartmøbler og andre tradisjonelle møbler som blir stilt ut på messen. Gjennom en konkurranse på standen, skal de også lodde ut en smartseng til en verdi av 25.000 kroner.

– Dette er en fantastisk premie, så her lønner det seg å ta turen innom standen for å delta. Alle som kommer innom standen vår får også med en rabattkupong som kan brukes i vårt showroom uken etter messen, frister Henriksen, som i samme tidsperiode som messen i Arendal åpner nytt showroom i Grimstad.

– Der bygger vi komplette små leiligheter og hotellrom for å vise fram mulighetene smartmøbler gir, og hvordan du kan utnytte et rom på en optimal måte. I tillegg viser vi også fram helt vanlige, tradisjonelle møbler.