Først med det siste fra Skovby


Askøy Møbler AS er en gjenganger på Boligmessen i Bergen/Åsane, og har som alltid noen nyheter i ermet fra danske Skovby. – Vi gleder oss til å vise frem det flotte plankebordet #106 og stolen #40 som passer perfekt til, sier møbelforhandler Yngve Grønnevik fra Askøy Møbler.

Tekst: Majken Svorstøl Foto: Produsenten

Askøy Møbler har over 50 års erfaring med salg av møbler, og holder til daglig til på Kleppestø Senter.

I år er det plankebordet #106 og stolen #40 som får hedersplassen på deres stand.

Nytt bord fra Skovby…
– Det er Skovbys suksessfulle sjefsdesigner Per Hånsbæk som har tegnet  plankebordet og stolen, sier Grønnevik, og inviterer til en premierekikk på deres stand.

Bordet leveres i to størrelser, og er et heltre eikebord hvor man kan velge mellom enten hvitoljet eller oljet finish.

– Plankebordet #106 består av to solide planker med plass til 8 – 10 personer. Plankene bæres av to trapesformede rammer som gir bordet et visuelt rolig, men også spenstig uttrykk, sier produsenten i en beskrivelse av bordet.

- Skovbys plankebord #106 består av to solide planker med plass til 8 – 10 personer, og plankene bæres av to trapesformede rammer som gir bordet et visuelt rolig, men også spenstig uttrykk, sier produsenten i en beskrivelse av bordet.
– Skovbys plankebord #106 består av to solide planker med plass til 8 – 10 personer, og plankene bæres av to trapesformede rammer som gir bordet et visuelt rolig, men også spenstig uttrykk, sier produsenten i en beskrivelse av bordet.

Bordet kan forlenges ved å sette til enten en eller to endeplater for å få plass til opptil 12 – 14 personer, og her ligger en liten finesse som vil forenkle stolplasseringen.

- På undersiden av bordplaten er det to fester til bena, slik at man kan velge hvor man vil plassere bordbena avhengig av om man vil ha tre eller fire stoler på langsiden, altså to eller tre stoler mellom bordbena.
På undersiden av bordplaten er det to fester til bena, slik at man kan velge hvor man vil plassere bordbena avhengig av om man vil ha tre eller fire stoler på langsiden, altså to eller tre stoler mellom bordbena.

– På undersiden av bordplaten er det to fester til bena, slik at man kan velge hvor man vil plassere bordbena avhengig av om man vil ha tre eller fire stoler på langsiden, altså to eller tre stoler mellom bordbena, sier møbelforhandleren.

.. med passende stol til
Stolen # 40 leveres i mange forskjellige treverk. – Og du kan velge fritt mellom ti ulike huder og førti stoffer fra produsenten i Danmark, og vi kan også sende produsenten dine egne, unike stoffvalg hvis ønskelig, reklamerer Grønnevik..

Skovbys første stablestol
Skovbys lanseringer fra høsten 2015 er også på plass. – Stolen #48 er den første stablestolen fra Skovby. Stolbena er i børstet stål, og passer til alle typer bord, uansett treverk, forklarer Grønnevik videre. Også på denne stolen kan man velge mellom femti setetrekk, eller spesialbestille en egen versjon med selvvalgt stoff.

Prisvinnende møbler
Grønnevik og kollegene i Askøy Møbler tar også med seg andre, prisbelønnede designmøbler fra Skovby, blant annet spisebordet #27, en modell som kan forlenges og passer for alt fra seks opp til tjueto personer.

For  de hifi-interesserte har møbelforhandleren med et TV-bord. – Det har innebygget remotelink-system, hvor all hifi skjules bak dører og klaffer, frister han avslutningsvis.