Forny den trappen du har


Gjenbruk er i vinden som aldri før, og en profesjonell trappefornying kan spare deg for både tid og penger.

Tekst: Majken Svorstøl Foto: FormTrappan

Svenske FormTrappen har spesialisert seg på å fornye trapper enkelt og effektivt. At trappefornying er populært og i tiden, viser økningen i antall jobber som firmaet utfører årlig.

– Vi har hatt en fordobling av antall oppdrag siden vi startet opp i det små for knappe 6 år siden, forteller Andreas Holgersson. Bare i 2015 fornyet FormTrappan 1600 trapper rundt om i Norden. Alt av nødvendig materiell produseres med presisjon i deres moderne fabrikk i Västerås.

overflater til trappetrinn etter hver enkelt trapps presise spesialmål.
På fabrikken i Västerås produseres nye overflater til trappetrinn etter hver enkelt trapps presise spesialmål.

Velkjent aktør i nabolandet
I Sverige har FormTrappan opparbeidet seg en god markedsposisjon på kort tid. I dag er de en av nabolandets største aktører innen trapperenoveringsbransjen, og nærmere 65 personer jobber med å fornye folks slitte trapper som med enkle grep blir så gode som nye. FormTrappan har blant annet fått mange nye kunder ved å profilere seg for oppussingshungrige besøkende på Bomässan, som er Boligmessens søsterselskap i Sverige.

Nå satser firmaet stort i Norden, og ekspanderer både i Norge og Finland. Andreas Holgersson og hans kolleger står klare til å hjelpe nordmenn med en smart og nøyaktig trappefornyelse.

Presisjon og rask montering
Vi ba Andreas forklare hva de faktisk kan hjelpe oss med. – Det vi leverer, er det motsatte av å bytte trappen, som jo er et større og mye mer kostbart inngrep i huset. Trappefornyelse er aktuelt når trappen i seg selv er ok og sikker, men hvor utseendet på trinnene skal friskes opp og fornyes med ny overflate, forklarer han.

Prosessen er enkel. – Det vi gjør i første omgang, er å komme på befaring, hvor vi foretar en nøyaktig måling av trappetrinnene, forklarer Andreas. Han og kollegene benytter moderne, digitale instrumenter som gjør oppmålingen med presisjon. – Vi er erfarne fagfolk, og den målingen vi utfører kan ikke måle seg med papir og blyant, forsikrer han.

Når materialvalget er gjort, bestilles trappen for produksjon på den moderne fabrikken i Västerås.

– Når det er tid for montering, tar det kun få timer å sette på den nye overflaten på trappetrinnene, og med en tørketid på 4 – 5 timer er trappen klar for bruk allerede samme dag, smiler Andreas.

Eik, valnøtt eller ask?
FormTrappan leverer i hovedsak treverk som eik, valnøtt og ask. Dette harmonerer godt med hva skandinavier og vi nordmenn ønsker på gulvene våre. Og prisen?

– Vi har faste priser på trappefornyelsen, enten du har en rett, U- eller L-formet trapp. Prisen gjelder opp til 15 trinn, sier trappfornyeren. De aller fleste velger eik. – Men vi kan også tilby ask, som er et veldig hardt treverk, og valnøtt, forteller Andreas.

– Uansett valg av materiell, får du en sklisikker trapp som er varm og behagelig å gå på. Kom innom oss på messen, så svarer vi på dine spørsmål, avslutter han.