Forny trappen din


Gjenbruk er i vinden som aldri før. En profesjonell trappefornying kan spare deg for både tid og penger.


Tekst: Majken Svorstøl Foto: FormTrappan

 

Svenske FormTrappan har spesialisert seg på enkel og effektiv trappefornying rundt om i Norden. Alt av nødvendig materiell produseres med persisjon i deres moderne fabrikk i Vesterås.

Tilbudet er både populært og tidsriktig.

– Antall oppdrag er fordoblet siden vi startet opp for syv år siden, og i fjor fornyet vi 1800 trapper rundt om i Norden, forteller Daniel Edlander i FormTrappan.

Daniel Edlander i FormTrappan ser frem til å hjelpe enda flere nordmenn med trappefornyelse.
Daniel Edlander i FormTrappan ser frem til å hjelpe enda flere nordmenn med trappefornyelse.

Presisjon og rask montering
Men hva er egentlig trappefornyelse? – Det vi leverer, er det motsatte av å bytte trappen, som jo er et større og mye mer kostbart inngrep i huset. Trappe-fornyelse er aktuelt når trappen i seg selv er ok og sikker, men hvor trinnene trenger en ny og penere overflate, forklarer Edlander.

Prosessen er enkel. – Først kommer vi på befaring, og foretar nøyaktig måling av trappetrinnene, forklarer han. De ansatte benytter moderne, digitale instrumenter som gjør oppmålingen med presisjon.

– Vi er erfarne fagfolk, og målingen vi utfører kan ikke sammenlignes med å bruke papir og blyant, forsikrer han.

Når materialvalget er gjort, bestilles trappen for produksjon i Västerås.

– Når det er tid for montering, tar det kun få timer å sette på den nye overflaten på trappetrinnene. Med en tørketid på 4 – 5 timer, er trappen klar for bruk allerede samme dag, smiler han.

Populært med eik
FormTrappan leverer i hovedsak trinn i eik, og det harmonerer godt med hva skandinaver ønsker på gulvene sine. Uansett valg av materiell, får du en sklisikker trapp som er varm og behagelig å gå på, frister Edlander.

Og prisen?

– Vi har faste priser på trappefornyelsen, enten du har en rett, U- eller L-formet trapp, og prisen gjelder opp til 15 trinn. – Kom innom oss på messen, så svarer vi på dine spørsmål, avslutter han.