Alt til ditt utemiljø


Drømmer du om en innbydende uteplass som kan brukes hele året? På årets Boligmesse i Sotra Arena møter du flere utstillere som alle står klare for å hjelpe deg med å komme i gang med prosjektene dine.

Tekst: Ida Save
Foto: Produsentene

Grønt Fokus

Grønt Fokus har over 25 års erfaring med å fylle norske hager med hagestuer og drivhus.

– Vi er sannsynligvis den største leverandøren av slike produkter til private hjem i Norge, og vårt fremste fortrinn er nok skyvedørene vi bruker på produktene våre, forteller markedskoordinator Thore Fossheim.

– Disse produseres på en egen fabrikk i Sverige, og selges på faste mål. Dette medfører gode priser, uten fordyrende mellomledd. I Norge har vi fire butikker, en av dem inne på Plantasjen på Os, der kunder kan komme og se og ta på varene, forklarer markedskoordinatoren.

Det nyeste fra Grønt Fokus er Solarlux foldedører. Dette er tyske høykvalitets foldedører som passer perfekt i vinterhager.

– I år presenterer vi også skyvedørene Vinter Izo, som er helt nye, egenproduserte skyvedører til vinterhager, sier Fossheim, som inviterer til en hyggelig prat på messen.

Gjerdemannen/Eurowind

– Gjerdemannen leverer mer fritid til folket, og passer ypperlig til alle som er lei av å bruke feriene til skraping og maling av gjerdet sitt, sier daglig leder Svend Inge Albertsen.

– Folk ønsker mer fritid så de kan grille, bade, leke og ha det moro med barna. Derfor er våre vedlikeholdsfrie produkter så populære, sier han.

Gjerdemannen, som i år fyller 21 år, hjelper til med prosjektering, og leverer over hele landet. På årets Boligmesse på Sotra, skal Gjerdemannen profilere vedlikeholdsfrie gjerder i PVC, samt rekkverk, stakitt, levegger, porter, LED-lys og glassrekkverk.

– PVC er gunstig fordi det tåler høytrykkspyler, og man trenger ikke skrape, male eller beise. Dessuten påvirkes ikke produkter i PVC av muggsopp, vann, kulde og varme, opplyser Albertsen, som avslutningsvis frister med 20 prosent messerabatt på alle produktene deres under messen.

Gjerdemannen – Eurowind

Norgesgjerde

Under slagordet «Like fint hele tiden» er Norgesgjerde er en landsdekkende aktør innen utemiljø, og er markedsledende innen vedlikeholdsfrie produkter i PVC.

– Siden oppstarten i 2010 har vi opparbeidet oss en meget god kompetanse på vedlikeholdsfrie gjerdeprodukter, og vi har de tre siste årene havnet på listen over Gasellebedrifter, forteller salgssjef Geir Olav Vikse.

Utover hagegjerder, rekkverk og levegger leverer vi også markedets beste vedlikeholdsfrie terrassegulv. Dette gulvet i PVC er helt uten organiske fibre og dermed upåvirket av fuktig vestlandsklima. På årets messe skal de vise fram alle sine produkter, også et utvalg gjerdetilpassede belysningsprodukter. Vikse oppfordrer til å ta turen innom Norgesgjerde sin stand for gode råd og veiledning omkring det å velge vedlikeholdsfritt.

– For kundene er messen en god anledning for å komme tettere på produktene, og få svar på spørsmål. Og så har vi gjerne ekstra gode tilbud i forbindelse med messen! Ønsker du mer fritid? Da bør jo valget være enkelt. Velg vedlikeholdsfritt, mal mindre og lev mer!

Norgesgjerde

Frodig Hagedesign

Frodig Hagedesign er et nyoppstartet firma med tilholdssted i Bergen. Daglig leder Yvonne Breen forteller at de som hagedesignere representerer et fagfelt som er relativt nytt i Norge.

– Ikke mange tilbyr de samme tjenestene som oss i bergensområdet. Til tross for at vi er en nyetablert bedrift, opplevde vi stor interesse for tjenestene våre allerede første driftsår. Det er ingen tvil om at folk i regionen ønsker vakre hager!

På årets Boligmesse i Sotra Arena håper Breen å gi folk en forståelse av hva hagedesign er, og hvordan god planlegging kan gjøre hagen bedre.

– Standen vår på Sotra er et resultat av det gode samarbeidet vi har etablert med andre hagerelaterte bedrifter i regionen. Selv om vi fokuserer på planleggingen av hager, bistår vi også kundene våre i å finne fram til gode fagfolk og produkter når hagedrømmen skal settes ut i livet.

Frodig Hagedesign sin stand vil vise fram et gjennomført design på en «hagekrok».

– Vi har utnyttet hver kvadratcentimeter av standen, og håper folk finner inspirasjon til egen hage. Det blir også gode tilbud både fra oss og våre samarbeidspartnere, frister Breen.

Skisse fra Frodig Hagedesign.

Accord Glassbygg

Accord Glassbygg ble etablert allerede i 1985 og har en flott utstilling i eget bygg på Kleppestø, 15 minutter fra Bergen sentrum

– Vi er en Mesterbedrift med autorisert glass- og fasaderådgiver, og er eksperter på glass og aluminium, forteller daglig leder Ronnie Pedersen.

Bedriften er mangeårig medlem i både Bergen Glassmesterlaug og Glass- og fasadeforeningen, har Sentralgodkjenning og er kvalifiserte i leverandørregisteret StartBank, noe de fleste større kunder krever.

– Vi har spesialisert oss på vinterhager, hagestuer, skyvedører og rekkverk i vedlikeholdsfri aluminium fra den Norske produsenten Veranda®. Alle produktene er selvsagt av topp kvalitet og produsert etter kundens spesifikasjoner på Verandas egen fabrikk i Bergen.

Pedersen understreker at Accord Glassbygg er en trygg og solid samarbeidspartner med topp produkter, lang erfaring og ikke minst dyktige montører.

– På messen i Sotra Arena viser vi fram en komplett vinterhage og vedlikeholdsfrie rekkverk, selvsagt fra Veranda®.

Accord Glassbygg

Gartner Teknikk

– Gartner Teknikk fyller i år 20 år, og er en seriøs aktør innen hagestuer, drivhus, paviljonger og andre produkter til uterommet, sier daglig leder Geir Nagelsen.

Bedriften fører kun produkter som tåler norsk uvær hele året, og har ansatt egne montører for å sikre kundene korrekt montering. På messen skal de blant annet vise frem en helt ny, vinterisolert hagestue.

– Denne hagestuen har en u-verdi ned til 0,5 på glassene i alle dører. Det betyr at varmetapet er svært lite. Vi tar også med oss paviljongen Rondo, som kan fåes i ti størrelser. Med Rondo sitter du alltid i le. Den kan åpnes som en osteklokke og snus 360 grader rundt seg selv, frister Nagelsen.

Gartner Teknikk skal også vise frem et nytt drivhus på hjul som passer ypperlig for balkonger og terrasser med lite plass. Det vanker også messetilbud og mulighet for god hjelp.

– På vår stand møter du kvalifiserte fagfolk som kan gi gode og riktige råd.

Gartner Teknikk

UteDesign

– Vi er et erfarent og dedikert team som vil skape hverdagsmagi på din uteplass, sier salgs- og markedssjef Ruben Holm Andersen.

– Vi kan uteplass og er lidenskapelig opptatt av at uterommet skal brukes hele året, uansett vær, forteller han.

UteDESIGN kan vise til et bredt spekter av innovative produkter og uteromsløsninger som kan leveres over hele landet.

– Vi skaper kostnadseffektive uteplasser som skreddersys i mål, form og farge til å passe ethvert prosjekt, og på messen skal vi inspirere kundene ved å stille ut en fantastisk flott pergola med motorisert taksystem og skyvbare glassvegger, frister Holm Andersen.

Han og kollegene gleder seg alltid til å delta på messene og møte andre som deler samme lidenskap for bruken av uterommet.

– Våre kunder er de som elsker å sitte ute, men som ikke liker å bli forhindret av dårlig vær, smiler han, og understreker at det lønner seg å møte dem på messen.

– Vi kommer gjerne på befaring!

Lamellpergola fra UteDesign.