Finn drømmehytta på Boligmesse


Hytta er for mange blitt et fristed der man får en pause fra en hektisk hverdag. Kanskje er det på Boligmesse i Ålesund du finner din drømmehytte?

Tekst: Ida Save
Foto: Produsentene

Boligpartner Ørsta Byggservice

Vi snakket med Elisabeth L. Haugen:

– Boligpartner Ørsta Byggservice AS har vært forhandler av hus og hytter siden 2003, og vi er en gjeng med glade ansatte som tar ditt prosjekt på alvor. Vi har fem forskjellige hytteserier med ulikt uttrykk, slik at alle skal ha mulighet til å finne noe som kan passe. I tillegg leverer vi ofte kundetilpasninger – slik at kunden i stor grad kan påvirke sin hyttedrøm. Gjennom å være Boligpartnerforhandler har vi tilgang på landets beste ekspertise når det gjelder prosjektering og detaljer. I tillegg leverer vi bare norske kvalitetsprodukter. Våre hytter i de ulike seriene har en signatur som harmonerer med hele hytta. Vindustyper, omramming, listverk; ingenting er tilfeldig. Noen hytter er typiske fjellhytter, og stilen er tilpasset dette, andre skal få et liv ved sjøen. Vi har norske leverandører på alt av materiell. Nå gleder vi oss til messe, for det er alltid berikende å snakke med potensielle hyttebyggere. Det er jo dette som gjør jobben så innholdsrik. Vi har otte kataloger og mange kundevarianter med, så stikk innom oss for en uforpliktende prat!

Saltdalshytta

Vi snakket med Trond-Arve Nikolaisen:

– Saltdalshytta leverer hytter i alle ferdigstillelsesgrader, enten du ønsker å legge ned mye egeninnsats eller vil ha en ferdig hytte. Lys, luft og nærhet til naturen er viktig for oss når vi designer hytter, og store vindusflater har blitt en hit både ved sjøen og på fjellet. Vi var de første i Norge som gjorde dette i storskala for 10-12 år siden, og nå har dette blitt mer eller mindre standard. Vi leverer hytter i hele landet, og systemet vårt er svært fleksibelt, slik at alle familier kan finne en hytte som passer dem og deres budsjett. Det viktigste for oss er at hytta skal bli et knutepunkt for hele familien. Etter å ha lyttet til tilbakemeldingene fra markedet, har vi også designet hytter med ere soverom og to stuer, blant annet fordi ungdommen skal ha lyst til å være med på hytta. På messen er alle med hytteplaner hjertelig velkomne innom vår stand. Vi har svært dyktige konsulenter på plass, som kan hjelpe deg helt fra den spede start, eller bistå
på veien videre dersom du allerede har klare ønsker for din drømmehytte.

Saltdalshytta.

Byggfag

Vi snakket med Aina Pauline Torvik, daglig leder i Byggfag Arkitekter:

– Byggfag-kjeden er forhandlere av hyttekonseptet Idehytta. Vi tegner, prosjekterer og leverer hytter via våre forhandlere, og i september lanserer vi en helt ny hyttekatalog med mange spennende nyheter. Våre hytter er moderne, fleksible og funksjonelle. De este av våre hytter kan tilpasses både tomt, ønsker og behov. Vi kan også tegne din helt egen unike ByggfagHYTTE. Ønsker du å bygge hytte med oss? Besøk oss på vår stand på Boligmesse for å få med deg vår helt nye hyttekatalog, eller kontakt din nærmeste Byggfag-forhandler, så hjelper vi deg!

Kvande og Nordvik

Vi snakket med Otto Kvande:

– Kvande og Nordvik leverer norskproduserte kvalitetsmøbler, laget for å vare i generasjoner. Vi har størst fokus mot hyttemarkedet, men leverer også til hjem i hele Norge. Møbelproduksjonen vår startet på Kvanne i Surnadal kommune på Nordmøre i 1968, og alle våre møbler er også i dag produsert på Kvanne, i stor grad etter kundens ønsker og behov. I tillegg til vårt standardsortiment, kan vi også tilpasse møblene på mål, og vi skreddersyr etter målsatt skisse. Vi har møbler i ulike stilarter og prisklasser, som gjør at vi skal være tilgjengelig for de fleste prosjekt. Vi ønsker å være en leverandør av kortreiste kvalitetsmøbler som utsetter miljøet for minst mulig skade. På messen skal vi vise frem soveromsmøbler, madrasser, sofa og spisestue, kom gjerne innom for å ta en titt. Vi kan også friste med gode messepriser.

Jets

Vi snakket med salgssjef Håvard Veddegjerde:

– Vi i Jets er spesialister innen vakuumtoaletter, og toalettet vårt bruker luft til å transportere toalettavfallet, og vann til å skylle ut av skåla. Dermed slipper du all lukt, toalettet kan stå inne i hytta, og vannforbruket er vesentlig lavere enn på et standard vannklosett. Som vannkilde kan du bruke trykkvann eller koble til en vannkanne. En 25-liters kanne holder til nesten 50 toalettbesøk. Anlegget fås for både 230V og 12V. Fra toalettet går det et 50 millimeter rør til Vacuumarator-pumpa, som er selve hjertet i anlegget. Denne finmaler avfallet før det sender det videre. Pumpa kan stå tolv meter unna toaletter, så du kan plassere den inne på et eget rom, i kjelleren, eller i en egen toalettkasse du kan feste på eller inntil veggen. Med vakuumsystemet er du heller ikke avhengig av fall til avløp eller tank, noe som gjør at du står friere når kloakken skal føres ut av hytta. En standard pumpe kan løfte tre høydemeter og 30 lengdemeter, mens
en større modell kan løfte fem høydemeter og 100 lengdemeter. Når det gjelder svartvannet, har du ere løsninger, for eksempel kompostering, en tett oppsamlingstank eller offentlig avløp. Ta turen innom vår stand på Boligmesse i Ålesund for mer informasjon og gode messetilbud.

FH-gruppen

Vi snakket med Harald Bjerke:

– FH-gruppen består av fem hytteselskap som alle har hvert sitt konsept. Familiehytta er det konseptet som gir deg mest for pengene, samtidig som kvaliteten er god. Telemarkshytter er mer eksklusive hytter med et mer tradisjonelt uttrykk, mens Nordlyshytter har en skandinavisk stil med blant annet store vindusflater. Levehytter er arkitekttegnede hytter med et moderne uttrykk, og hyttene fra Øverbygg er tømmerhytter. Dermed får du hos oss hele spekteret og noe for enhver smak. På messen skal vi vise frem alle hytte- modellene, men det er Familiehytta, Nordlyshytter og Telemarkshytter som blir representert. Vi ønsker velkommen til en hyggelig hytteprat!

Tinde Hytter

Vi snakket med Odd-Rune Flo:

– Tinde Hytter har med over 40 års erfaring utviklet seg til å bli en av landets ledende hytteleverandører, og vår spesialitet er å levere nøkkelferdige hytter. Vårt hovedkontor og våre to fabrikker ligger i Ringebu, midt i Gudbrandsdalen. Vi er også å finne på Norsk Hyttesenter på Hellerudsletta, rett nord for Oslo, samt på våre salgskontorer i Lillehammer, Trondheim og Stryn. Gudbrandsdalen er kjent for sine solide og gode håndverkstradisjoner. Disse verdiene bygger vi videre på i alle våre leveranser. Våre dyktige og fleksible medarbeidere sørger for at alle hyttene blir tilpasset dagens krav til brukervennlighet og komfort. Vi kan også spesialtilpasse løsninger og detaljer, tilpasset byggeskikken i det området du skal bygge hytta. Det som kjennetegner oss er vår gode kvalitet og mangfold av hyttemodeller. I tillegg til våre standardmodeller skreddesyr vi også kundens hyttedrøm. Ta gjerne turen innom standen vår og se miniatyr- hyttene våre, og slå av en prat med våre erfarne hyttekonsulenter.

Tinde Hytter.

Vestlandshus

Vi snakket med Maria Gauffin:

– VestlandsHus er en av Norges eldste boligbyggere, med over 40 års erfaring. Vårt kjedekontor holder til i Ålesund, men vi har forhandlere som er spredd over hele landet. Vi er veldig fokusert på at kundene skal få sin bolig akkurat slik de ønsker den. Derfor sier vi at vi ikke bare bygger en bolig, men vi skal skape et hjem. I hyttene vi bygger kan alt tilpasses! Vi kaller katalogene våre for inspirasjonskataloger, siden hvert eneste prosjekt utformes etter kundens spesifikke ønsker. Vi har også tegnet om ere av våre husmodeller til hytter, så mulighetene er mange. Våre lokale boligrådgivere har lang erfaring innen bransjen, og tar du turen innom oss på messen, står de parate til å hjelpe deg, eller for å gi deg informasjon og inspirasjon til ditt prosjekt.

Idéhus

Vi snakket med Fredrik Håkonsen:

– Idéhus Ålesund er en hus- og hytteleverandør som i år fyller 16 år. Vi er opptatt av kvalitet, bruker kun kjente leverandører, og ligger sentralt plassert i Spjelkavik sentrum. På vårt kontor har vi egne ingeniører som tegner. Hyttene vi bygger er solide, og oppbyggingen gjør at dette er hytter som er ment for å stå lenge. Vi plassbygger alle hytter og benytter ikke element. Hyttene kan både ha moderne og klassisk uttrykk, men vi tilpasser oss alltid ønskene til kundene. Vi er en seriøs forhandler som alltid setter kunden først, og alle besøkende som er på jakt etter solide hytter bør ta turen innom oss på helgens Boligmesse.