Finn drømmehuset på Boligmessen


Vi er veldig stolte av å ha med mange husleverandører på boligmessen i Steinkjerhallen.

 

Tekst: Majken Svorstøl Foto: Produsentene

 

Å kjøpe hus er en veldig personlig sak. Drømmehuset skal gjerne oppfylle en rekke kriterier hva gjelder utseende, kvaliteter, rominndeling, arkitektonisk uttrykk og pris.

Er du på husjakt, blir et besøk på messen garantert en givende opplevelse for deg.

Hele messehelgen står leverandørene klare til å vise deg både husmodeller og ferdig prosjekterte boliger. Kom og la deg inspirere – kanskje du finner drømmehuset til på helgens Boligmesse?


Norske Hus

 

Modell Qube. Foto/ill. Norske Hus

 

Vi snakket med markedsansvarlig Marte Nordtømme.

 

­– Norske Hus har lang erfaring i bransjen og har utrolig dyktige forhandlere spredt rundt i hele Norge. Vårt fremste fortrinn er kvaliteten på den totale leveransen, vi har konstruert og tegnet boliger som skal tåle å stå ute i det ekstremt varierte klimaet vi har i dette langstrakte landet, sier Nordtømme. ­– Vi tar oss god tid sammen med kundene for å identifisere deres behov og tilpasse drømmeboligen etter deres ønsker og budsjett. På vår stand treffer du dyktige forhandlere som har mye kunnskap og erfaring når det gjelder husbygging, og som kan gi gode råd ut i fra kundens utgangspunkt. Vi tilbyr blant annet gratis befaring på tomt for å få gode råd tidlig i prosessen – så kom innom oss for en prat, sier hun.

 

Älvsbyhus Norge AS

 

Modell Astrid Foto: Älvsbyhus

 

Vi snakket med markedssjef Kristin Schubert Frithjofsen.

­
– Älvsbyhus er leverandør av modulhus som produseres på fabrikk i Sverige, forteller Frithjofsen. – Husene har en tradisjonell stil, og et av våre fremste fortrinn er den gunstige prisen. Den kan holdes på et lavt nivå fordi vi kontrollerer hele verdikjeden, og produserer på den måten vi gjør, forklarer hun. På messen i Steinkjer stiller husleverandøren med en lokal representant som vil vise frem modellene og fordelene med å bygge Älvsbyhus.

 

Nordbohus Byggservice AS

 

Modell Aurora Foto: Byggservice AS

 

Vi snakket med daglig leder Bjørn Winge.

 

­– Vi har egne arkitekter, og kan forme og bygge skreddersydde hus til våre kunder. Vi har også en fin huskatalog med mange flotte husmodeller, sier Winge. Når det gjelder stilarter, er Nordbohus Byggservice opptatt av å lytte til kundenes ønsker. ­– Vi bygger og selger alt fra tradisjonelle hus til moderne boliger i funkisstil. Det er tradisjon at Winge og kollegene er med på Boligmessa. ­– Der kan vi treffe folk som har byggeplaner, og grunneiere som har tomtegrunn de ønsker å få hjelp til å regulere til boligformål. Leiligheter og småhus ligger også i vårt sortiment, forteller Winge. Han påpeker at stadig flere ønsker å bygge en liten bolig litt utenfor sentrumsområdet, i stedet for å kjøpe en liten leilighet i sentrum. Og det vanker messetilbud. ­– Vi leverer med en luft/luft varmepumpe til alle som kjøper eller skriver en byggeavtale med oss under messa. Dette messetilbudet varer i 14 dager etter messeslutt på Steinkjer, avslutter Winge.

 

Fiskarhedenvillan

 

Modell Spoven Foto: Fiskarhedenvillan


Vi snakket med agent for Trøndelag, Per Kolbjørn Almaas.

 

Fiskarhedenvillan tegner og leverer husbyggesett. ­– Kunden kan komme til oss med en idé, en skisse, en ferdig tegning eller bli inspirert av en av våre husmodeller, forteller Almaas. Fiskarhedenvillans hus bygges for hånd av ferdigkuttede materialer og monteres på stedet. – Det er raskt, sikkert og uten sløsing, påpeker Almaas, som understreker at deres fremste fortrinn er måten de jobber på. – Vi gir kunden mange muligheter og stor frihet. Alle husmodellene kan endres og tilpasses kundens behov, så lenge det er i tråd med kommunens plan- og reguleringsbestemmelser, sier agenten. – Kom og ta en boligprat med oss på messen, og få mer informasjon om vår kommende visning på husmodellen «Spoven» på Skatval søndag 30. april. På standen var kan du også forhåndsbestille vår nye huskatalog som kommer i mai, hvor vi blant annet presenterer to nye modeller. De er spesialdesignet for norske forhold, og er tegnet for å møte norske kunders etterspørsel, avslutter Almaas, som inviterer til standen for et messetilbud.

 

Overhalla Hus og forhandler Fuglesang Dahl

 

Modell Linnea Foto: Overhalla Hus

 

Vi snakket med salgsleder bolighus Øyvind Stene.
Det meste av husbyggingen til Overhalla Hus skjer innendørs. – På vår fabrikk lager håndverkere med kjærlighet til faget elementene som senere settes sammen til et hus. Du kan være trygg på at boligen din produseres under tørre og sikre forhold, og du vil oppleve at bygget reises på tomten i løpet av noen få dager, sier han. I år er Overhalla Hus aktuell med Fuglesang Dahl som ny forhandler i innherredsområdet. – Prosjektleder for bolig, Lars Arve Nervik i Fuglesang Dahl, deltar på vår stand. I tillegg har forhandleren en egen stand, så kom innom og bli kjent med din nye, lokale forhandler av Overhalla Hus, sier han. Fuglesang Dahl fyller 10 år i år, og feirer med å gi deg 100.000,- kroner i rabatt på Overhalla Hus. – I tillegg kjører de konkurranser på sin stand hele helgen, så kom innom for en prat om huskjøp, inviterer Stene.

 

Øverbygg

 

Interiør fra laftet hus. Foto: Øverbygg

 

Vi snakket med salgs- og byggesjef for Midt-Norge, Bjørn Nyborg.

 

– Øverbygg er landets ledende leverandør av laftede hus og hytter, sier Nyborg. De siste årene har lafting hovedsakelig vært brukt til hyttebygging, men historisk var teknikken den dominerende byggemetoden i Norden. – Vårt mål er å ivareta og videreutvikle lafting som byggeteknikk for å gi folk et rent, sunt og vakkert alternativ til «vanlige hus», påpeker han. Laftede hus har pustende vegger som opptar og avgir varme og luftfuktighet. Den naturlige ventilasjonen og varmemagasineringen gir et godt og stabilt inneklima, og kombinert med bergvarmepumper får bygget et lavt energiforbruk. – Laftede hus bygges kun av rene trematerialer, og er et godt miljøvalg, sier salgs- og byggesjefen. Øverbyggs viktigste mål er 100% fornøyde kunder. I Norfaktas siste kundetilfredshetsmåling fikk de 96 av totalt 100 poeng, noe som ifølge analyseinstituttet selv er det beste resultatet, uansett bransje, av alle kundetilfredshetsundersøkelsene Norfakta har gjennomført det siste året. På messen vil Øverbygg promotere laftede bolighus, og vise frem 22 nye, flotte hyttetomter ved Ismenningen i fantastiske Snåsafjella.

 

IEC-HUS

 

Modell Kate Foto: IEC-HUS

 


Vi snakket med markedssjef Berge Lavik.

– IEC-HUS bygger elementbaserte hus raskt, effektivt og i henhold til alle lover, krav og regler, sier Lavik. – Vi mener at IEC-HUS har den absolutt beste måten å bygge på. Vårt fortrinn er at vi eier hele verdikjeden, og har kontroll på alt fra produksjon til ettårsbefaring. Vi ble i 2016 første norske boligprodusent som ble ISO-sertifisert på kvalitet og miljø etter 2015- standarden. I løpet av 2017 presenterer vi flere nye, spennende modeller, samt en unik løsning for teknisk rom. Alle som besøker oss på messen og er interessert i å bygge med oss, vil motta et meget godt tilbud.

 

Norgeshus Mikael Wik

 

Modell Moment Foto: Norgeshus


Vi snakket med daglig leder Mikael Wik.
– Norgeshus er ofte delaktig fra idé til ferdig bygg, sier Wik. – Vi dekker hele spekteret av oppgaver innen boligbygging, og utfører alt fra regulering og arkitekturprosjektering til søknadshåndtering og ferdigstillelse. Vår styrke ligger i at vi har både arkitekter og ingeniører i staben – slik blir både estetikk og byggtekniske detaljer godt ivaretatt, understreker han.

Norgeshus Mikael Wik bygger hus, leiligheter, hytter, fritidsboliger og næringsbygg. – I tillegg tar vi på oss oppdrag innen rehabilitering, tilbygg, oppussing og oppbygging av våtrom, og utfører betong- og murerarbeid samt flislegging, opplyser Wik. – På messen har vi 25 % rabatt på Höganäs flis.

 

BoligPartner

 

Modell Lindegaard Foto: BoligPartner

Vi snakket med markedssjef Geir Thomassen.

BoligPartner leverer arkitekttegnede hus, hytter og flermannsboliger, og har snart 25 års fartstid som norsk boligbygger. – Våre hus er delt inn i seriene Nostalgi, Moderne, Herskapelig og Quadra, med modeller for enhver smak. Vi lanserte ny huskatalog i januar i år, deriblant 10 nye og flotte husmodeller. Katalogen skal gi deg nyttige tips og være til inspirasjon for din boligdrøm, sier han. – Alle modellene er et utgangspunkt, og vi gjør alltid tilpasninger til den enkelte familie som skal bo i huset. Vi har dyktige boligkonsulenter og mange arkitekter som hjelper deg til å forme ditt drømmehjem. I 2017 vil vi ha med en arkitekt på mange av messene, hvor du får hjelp til å tilpasse din drømmebolig akkurat til dine behov og ønsker.

Norgeshus Byggmester Vidar Nordgård AS

 

Husmodell Trend 4 oppført i Hervikmarka Foto: Byggmester Vidar Nordgård AS

Vi snakket med daglig leder Vidar Nordgård.

– Vi er din byggmester i ditt distrikt, sier Nordgård. – Vi utfører rehabilitering, tilbygg, takskifte og etterisolering av boliger, og har spesialisert oss på takrehabilitering/-skifte. Vi leverer komplette bad med membran og flis. I tillegg bygger vi nye eneboliger, kjøper opp tomteområder og utvikler boligfelt, legger byggmesteren til. På Boligmessen er de aktuelle med 3 ferdig prosjekterte Norgeshus av modellen Trend 4 i Hervikmarka. – Vi skal også selge en flott enebolig i Steinkjer, samt 2- og 4-mannsboliger som straks er ferdig prosjekterte, inviterer han.