Nyheter

Nyhet! Enda enklere å få et smart hjem

Publisert: 2017-04-07

Energiselskapet NTE er aktuelle med en helt ny smarthustjeneste som de lanserer på Boligmessen i Steinkjer.

Tekst: Majken Svorstøl Foto: iStock

 

NTE er det største, regionale fornybarselskapet nord for Dovre. De tilbyr en rekke tjenester som strekker seg fra produksjon av fornybar energi til elektrikertjenester, og tilbyr underholdningstjenester til over 100 000 trøndere gjennom partnerskapet med Altibox.

– Vi ser fremover, og tilbyr fremtidens energihjem, sier markedssjef Ingvild Øfsti. På sin messestand vil de vise frem sitt brede tilbud, verve solenergipiloter og lansere en nyhet.

– Vi tilbyr nå en ny type smarthusløsning hvor trygghet og komfort for de som bor i huset er i fokus, forteller Øfsti. – Vi alle har hverdager som er hektiske og hvor små bekymringer oppstår. Det som er fantastisk med denne smarthusløsningen, er at man med enkle grep kan kvitte seg med noen av disse utfordringene.

Enkelt å sette opp
Forretningsutvikler Erik Hatling forteller at mange opplever at eksisterende smarthusløsninger er både dyre og vanskelige å ta i bruk.

– Vår smarthusløsning er brukervennlig ved at den er både smart og enkel å betjene, forteller han.

– Vi tilbyr en «plug & play»-løsning som er enkel å sette opp for de som ønsker å gjøre det selv. Samtidig tilbyr vi også installering for de som vil ha hjelp til dette, det velger kunden selv ut fra de ulike pakkene vi tilbyr, sier han.

Sikkerhet, strømsparing og komfort
I abonnementstjenesten kan kunden integrere alt fra alarm til styring av lys, varme og elektriske artikler som kaffetrakter og spillkonsoller. Det nye er at smarthusløsningen er selvlærende.

– Systemet krever lite programmering og blir smartere etter hvert, ved at det lærer deg å kjenne. Når løsningen er i hus, vil det bli kjent med dine rutiner, og tilpasse seg deg.

Et eksempel er at lyset slås av og varmen skrus ned når du ikke er hjemme, eller at elektriske apparater går i dvale når de ikke er i bruk, forklarer Hatling.

Videreutvikle eget økosystem
Smarthusløsningen har et enkelt grensesnitt lik det man kjenner fra smarttelefonen, og alt er tilknyttet en egen «hjerne», en såkalt gateway som styrer alt.

– Når man har tatt i bruk systemet, kan man etter hvert tilknytte flere artikler og lage sitt eget økosystem. Man kan for eksempel starte med å tilknytte alarm, og deretter bygge det ut videre slik man vil, sier Hatling.

Passer for alle
NTEs nye smarthusløsning passer for de fleste, uavhengig av utgangspunkt.

– Dette vil passe alt fra fremoverlente nyetablerere som vil ligge helt i forkant av utviklingen, til familier som vil ta i bruk ny teknologi på enklest mulig måte, sier han. – Dessuten kan smarthusløsninger være en ekstra trygghet for pårørende som ønsker at hjemmeboende eldre skal ha en mer sikker hverdag, sier han, og inviterer inn til NTEs stand for mer informasjon og en smarthusprat.