Finn drømmehuset på Boligmesse


Helgens Boligmesse i Tromsø byr på mye, også for deg som drømmer om å bygge et helt nytt hus.

Tekst: Ida Save
Foto: Produsenten

Fiskarhedenvillan er en av flere husleverandører på Boligmesse, og deres agent i Tromsø, Katrine Jakobsen, ser frem til å snakke med potensielle husbyggere.

– Det mange ikke vet, er at vi er en av de største husleverandørene i Norden. Vi har holdt på siden 1993 og har over 6.000 leveranser bak oss, sier Jakobsen.

Mer moderne i Norge

Fiskarhedenvillan har vært i Norge siden 2011, men ble først landsdekkende i fjor sommer da Tromsø-kontoret, som dekker Troms og Finnmark, ble opprettet.

– Vi leverer alt fra klassiske hus med svensk preg til moderne og minimalistiske boliger med stramme linjer og store vinduer. I Norge ser vi at de moderne boligene er klart mer populære enn i Sverige, der de fortsatt heller mer mot den klassiske stilen, forteller Jakobsen.

Hun presiserer at huskatalogen deres kun er ment som inspirasjon.

– Vi har levert mer enn 6.000 hus, og alle er like forskjellige som familiene som bor der. Vårt mål er å være såpass fleksible at du får akkurat det huset du drømmer om.

Spoven er et av de mer tradisjonelle husene til Fiskarhedenvillan.

Lokale entreprenører

Det som skiller Fiskarhedenvillan fra mange andre husleverandører, er at de kun selger et byggesett som leveres på den aktuelle tomten, mens lokale entreprenører tar seg av oppføring og bygging.

– Noen ganger hender det at kunden kjenner til aktører, hvis ikke sørger vi for at dyktige folk får jobben. Ønsker man for eksempel en innflytningsklar bolig, hjelper vi til med å finne noen som kan tilby dette. Selv om vi kun leverer byggesettet og tegningen, er det viktig for meg å følge kunden gjennom hele prosessen frem til huset er ferdig, sier Jakobsen, som ser frem til å snakke med fremtidige husbyggere og svare på alt de besøkende måtte ha av spørsmål.

Glimre, et moderne hus med skråtak.