Få tips til vakre uteplasser


Vinneren av Beste stand på fjorårets messe i Haugesund ligger ikke på latsiden i år heller. – Når vi først skal på messe, må vi gjøre det skikkelig og vise fram de mange bruksområdene for produktene våre, sier daglig leder Merete Håstø Albertsen i Åkra Sementstøperi.
Tekst: Majken Svorstøl Foto: Åkra Sementstøperi/Compass Fairs

Åkra Sementstøperi er en lokal produksjonsbedrift som leverer blant annet forskalingsblokk, mur av ulike slag, kantstein, belegningsstein og betongheller. Hvis du skal bygge bolig, påbygg eller garasje, eller friske opp uteområdet ditt, kan det lønne seg å ta en tur innom standen til Åkra Sementstøperi på Boligmessen i Vardhallen.

– Vi legger både tid og penger i å forberede en flott stand, slik at de besøkende får inspirasjon og ideer til hvordan man bruker stein og betong, forklarer Merete. – Vi leverer mye av det som trengs til hus, hjem og hage, og som standen vår vil vise, har vi masse tips til hvordan man skaper et spennende og attraktivt utemiljø, lover hun.

Som fjorårets vinner av Beste stand på messen, ser Åkra Sementstøperi fram til å kjempe om samme tittel i år også, og håper på sterk konkurranse. – Da blir det ekstra spennende å være med, smiler hun.

Fra venstre Magne Tangen, Ronny Bjørnsen (prosjektleder Boligmessen), Tom Ivar Jenssen, Otto Robsahm (kjent som "Sinnasnekker'n"), Ole Jørgen Albertsen og Merete Håstø Albertsen.
Fra venstre Magne Tangen, Ronny Bjørnsen (prosjektleder Boligmessen), Tom Ivar Jenssen, Otto Robsahm (“Sinnasnekker’n” Ole Jørgen Albertsen og Merete Håstø Albertsen.

Mange muligheter
I år skal Åkra Sementstøperi profilere steinprodukter til hage og innkjørsel, og vil vise fram spennende bruksområder for både heller og murprodukter. De vil blant annet demonstrere ulike måter å bruke Ardesia-muren med skiferfinish på, samt Håstø Knekk.

– Vi har lagd både sittegrupper og bord, samt et blomsterbed som vi rigger til på standen. Alt rammes inn i et flott utemiljø, forklarer Merete. – I tillegg stiller vi ut noen bruksgjenstander som viser kreativ bruk av betong, sier hun, og nevner små ting som fakkelstake, klesknagger og pyntegjenstander.
Veggsystem og ringmurselementer fra Vartdal Plast blir også vist fram på messen. – Dette er produkter som gir ferdig isolert bolig eller ringmur, forklarer Merete.

Tips til vakre uteplasser
Gjengen fra Åkra Sementstøperi har mange ideer for vakre uteplasser. – Man kan for eksempel sette opp en pyntemur eller forstøtningsmur mot nabogrensen, eller lage en fin uteplass med levegger og blomsterbed, tipser Merete. – Eller hva med å legge belegningsstein, betongheller eller flis på uteområdet eller grillplassen? Da får du en fin og ryddig plass som krever minimalt vedlikehold, sier hun.

– Kom innom oss på messen, så tar vi en prat, oppfordrer den daglige lederen.

Produkter som vises på messen:

• Ardesia-mur med skiferfinish
• Håstø Knekk
• Antikkstein/belegningsstein
• Heller
• Toppstein
• Bedkantstein
• Forskalingsblokk
• Store legoklosser til forstøtningsmur, kaifronter og binger
• Etasjeskille i betong
• Ringmur og veggsystem fra Vartdal Plast