Få orden med ny garderobe


Med en romslig og godt innredet garderobe er det lettere å holde orden i skap og hjem. Planlegger du ny garderobe, er dette noen av bedriftene du bør besøke på boligmessen. 

– De fleste ønsker å ha det ryddig rundt seg, med full oversikt over hvor de har tingene sine. Gode garderober og walk-in-closet skaper ryddige hjem. Der er det faste plasser for både klær og andre eiendeler, sier Elin Jeanette Walther hos XL Bygg. 

Hun forteller at deres kunder vektlegger både funksjonalitet og utseende når de skal kjøpe seg ny garderobe.

– For mange er drømmen et walk-in-closet, sier hun. 

Mange bruksområder

Walthers råd er å først tenke gjennom hva hovedfunksjonen til garderoben skal være. Skal den inneholde hverdagsklær, turklær, sko, kofferter eller ekstra dyner og puter, som trenger oppbevaring? Skal dette være en garderobe som gjestene dine bruker når de kommer hjem til deg, eller skal den brukes daglig for alle i familien? 

– Eller er dette en garderobe til hovedsoverommet eller barnerommet? Det er mange forskjellige bruksområder for de forskjellige rommene og bruken man har i et hjem, sier hun. 

Foto: XL Bygg

Variert utvalg

Under boligmessen i Fredrikstad kommer XL Bygg til å stille ut to forskjellige skyvedørsgarderober, en fra JKE og en fra Elfa. 

– Garderoben fra Elfa har smarte, fleksible løsninger og New York-stil på skyvedørene, og JKE garderobeløsningen for soverommet har mesh-kurver og garderobestang for korte og lange klær og et mer møbelpreg i innredningen, sier hun.  

Foto: XL Bygg

Med disse løsningene kan man skreddersy funksjonen man er ute etter.

– Vi kommer også til å ha med et oppsett der vi viser at vi har muligheten til å bruke våre JKE-garderobeløsninger til å skape en vinhylle, sier hun. 

Foto: XL Bygg

Skap en helhet

– Når du skal planlegge ny garderobe, anbefaler jeg først å tenke etter hva du må ha plass til i skapet. Hvor mange familiemedlemmer skal benytte det, og skal det plasseres på soverom eller i entre, sier regionsleder hos Garderobemekka, Tor Arne Moss Westlund. 

Deretter er det tid for valg av farge på rammen. I dag velger stadig flere svarte innslag i frontene og innredningene, men du må vurdere utfra egen smak, lysforhold og farge på veggene i rommet. 

– På den måten faller garderoben inn i helheten i rommet, sier han. 

Svarte rammer

Det at mange har duse, matte farger på veggene, gjør nok at svarte rammer er populært. 

– Det er lett å sette andre små elementer i samme stil i rommet, slik som et bilde eller svarte spotlights. Sammen skaper detaljene et helhetsinntrykk, sier han. 

Hvis du er usikker på hva du skal velge, kan det være smart å stikke innom en av garderobeforhandlerne på boligmessen. Der kan du kanskje få noen gode ideer. 

– Vi vil ha med oss et bredt utvalg av det som er populært for tiden på vår stand. Vi vil også ha årets beste tilbud under messedagene, med 50 prosent rabatt på fronter, samt et godt tilbud til dem som velger innredning samtidig, sier Westlund. 

Foto: Garderobemekka

Skreddersydde løsninger

Også Skapnett er til stede på boligmessen. De driver med salg av skreddersydde garderobeløsninger. 

– Dette inkluderer store, smale, høye og lave garderober. Vi spesialiserer oss dessuten på de løsningene mange andre ikke tar på seg, som for eksempel garderober med skråtak eller på steder med skjeve gulv, tak og vegger, sier Yousuf Sayed hos Skapnett. 

Frontene er norskproduserte av Bomann, som har vært på markedet i over 30 år.

Nå om dagen er mørke detaljer veldig populært, og i samsvar med denne trenden selger vi mange dører med sorte profiler og mørke fronter. Vi selger dessuten fortsatt masse speildører, med en økning av sotet speil, sier han. 

Gode messetilbud

Når du planlegger garderobe, tar du først noen raske mål. Nøyaktig mål tas på befaring, men med foreløpige mål kan selgeren danne seg en formening om hva du trenger. Hvis du vet hva slags fronter du ønsker deg, kan garderoben tegnes og du får et tilbud med en gang. 

– Deretter tar vi en kontrollmåling, og så har vi som regel garderoben ferdig montert hos kunden tre til fem uker etter bestilling, sier han. 

På boligmessen viser Skapnett frem sitt utvalg, og det blir en blanding av populære fronter og kombinasjoner de har satt sammen selv. De viser også frem foldedører og hengslede dører, samt noe av innredningen.

Du som handler på messen får 50 % rabatt på utvalgte fronter og 40 % på hvit innredning, i tillegg til gratis montering, sier han.

 

Tekst: Katrine Andreassen

Foto: Utstiller/Produsent