Finn ildstedet som passer best i ditt hjem


Peiser og ovner gir både varme og kos. Under boligmessen i Fredrikstad får du møte flere lokale bedrifter som kan hjelpe deg å velge riktig ildsted. 

– Henriksen Brenselforretning og Varmesenter AS er et komplett varmesenter med mer enn 75 års erfaring. Vårt salgssted er på Gressvik, og vi er en av landets eldste aktører innen salg og montering av ildsteder, sier Martin Eriksen. 

Som totalleverandør jobber Henriksen Brenselforretning og Varmesenter AS alltid for å veilede frem mot en optimal løsning tilpasset kundens behov. 

I forretningen kan kundene se nærmere på mer enn 120 utstilte modeller.

Hyggelige messe priser

– Vi har med oss et utvalg av våre produkter til messen, og det blir en rekke messetilbud i samarbeid med våre leverandører. Det betyr at du kan få flere av våre populære produkter til svært hyggelige priser, sier han.  

Blant annet settes Jøtul F373 V2 Advance ned fra 40 770 kroner til 28 990 kroner under boligmessen, og du vil få de samme tilbudene i forretningen på Gressvik som på stand.  

– I butikken blir det også mulig å prøvefyre Biopeiser fra Planika, som er nytt av året, sier han. 

Foto: Henriksen brensel

Vil bytte peisinnsats

Ildsteder er stadig like populært, og Eriksen forteller at kundene ønsker seg alt fra frittstående peisovner, små beredskapsovner med kokemuligheter og elementpeiser med stramme linjer til effektive varmemøbler. 

– Det er også mange kunder som kommer innom og ønsker å bytte fra gammel peisinnsats til en ny, effektiv variant, sier han. 

På den måten øker utnyttelsesgraden med opptil 80 prosent. Dette gir dessuten sikrere og mer miljøvennlig fyring samtidig som utgiftene til ved reduseres. 

– Det å bytte peisinnsats er en forholdsvis enkel sak for våre dyktige montører, men mengde arbeid varier med tanke på løsning hjemme hos kunden. I mange tilfeller utfører vi befaring i forkant, for å se hvilken innsats som er egnet i eksisterende løsning, sier han. 

Foto: Henriksen brensel

Ildsteder for alle

Ildfag er en grossist og nettbutikk som selger peiser og ovner, og også de har stand på messen. 

– Vårt fokus er at peiser og ovner skal bli allemannseie nå i tøffe og turbulente tider, og vi tilbyr derfor produkter i god kvalitet og med høy effekt som brenner rent og lever lenge, sier Petter Ski. Han er daglig leder hos Ildfag og Fagimport. 

Foto: Fagimport

Målet er at det skal finnes ildsteder til alle, ikke bare de rikeste som ønsker å pynte med en dekorativ peis i stuen. 

– Dette får vi til ved at vi kun selger for en produsent, Nordflam, som vi jobber tett sammen med. De har vært på markedet i 25 år og leverer flotte kvalitetsprodukter, sier han. 

Konkurranser på stand

I dag har Ildfag fem ansatte, men de utvider raskt. De ansatte jobber med salg og logistikk i hele Norge. 

– Vi ønsker at våre forhandlere skal kunne tilby det samme til våre kunder som nettbutikken vår, og vi jobber derfor tett med forhandlernettverket. Dette vil om en stund erstatte nettbutikken, sier han. 

Ski forteller at også de opplever at mange spør etter peisinnsatser for tiden. Folk vil gjerne fornye sin gamle peisgrue, men erfarer at nye peisinnsatser kan være kostbart. 

– Til messen i Fredrikstad tar vi med oss våre tre bestselgere fra Nordflam: Etna, Roten og Tom. Vårt messetilbud vil være 10 prosent rabatt, i tillegg til at vi har noen produkter til reduserte priser. Vi vil også arrangere noen konkurranser på standen, sier han.

Foto: Fagimport

Ved- og gassfyrte ildsteder

Varmefag er en annen forhandler som de besøkende kan møte i Kongstenhallen. De er spesialister på vedfyrte og gassfyrte ildsteder og piper, og har butikker over hele landet. I Østfold finner du Varmefag i Halden og Moss. 

– Vi har spesialisert oss på mur- og snekkerarbeid i tilknytning til peis, pipe, brannmur og ildsteder. Våre håndverkere er utdannet murere og tømrere, og de har lang erfaring, sier Anders Evensen hos Varmefag Halden. 

Foto: Varmefag

Gode messepriser

Håndverkerne til Varmefag har også gjennomført bransjespesialisert opplæring og sertifisering for oppføring av ildsteder og skorsteiner. 

– Vi er i dag fem butikkansatte og seks håndverkere, sier han. 

Til messen i Fredrikstad kommer Varmefag med et utvalg av sine mest populære modeller. 

– I dag er det populært både med gass- og vedfyrte ildsteder til boligoppvarming som erstatning for strøm. Ta turen innom vår stand for en prat og gode messetilbud. I tillegg til diverse tilbud, selger vi våre utstillingsmodeller til en fordelaktig pris, sier han.  

Tekst: Katrine Andreassen

Foto: Produsenter/Utstillere