Få hjelp med tegninger til byggesøknaden 


Skal du bygge på eller bygge nytt hus? Eller er det kanskje en garasje som står for tur? TN Tegning leverer byggeplaner og tegninger til bruk i byggesøknader.

Tekst: Ida Save
Foto/illustrasjoner: TN Tegning

– I stort sett alle tiltak der det kreves en byggesøknad, kreves det også en tegning som viser bygget riktig målsatt, og hvordan det blir plassert i terrenget med tanke på tomtegrenser, og hvor høyt det blir i forhold til naboer, forteller Thomas Navestad, som driver TN Tegning. 

Tegner i 3D

Han begynte arbeidet som teknisk tegner i farens tømrerfirma, Navestad Bygg i 2015, og startet TN Tegning i juni 2018. Fra nyttår har han arbeidet fulltid med å tegne byggetegninger. 

– Vi leverer tegninger til bruk i byggesøknader til kommunen, men det starter gjerne med at folk ønsker å se hvordan ting blir når det er ferdig. Da tegner vi i 3D og perspektiv slik at kunden får bestemt hvordan de ønsker det, og deretter får vi klar en tegning til byggesøknaden, forklarer Navestad. 

Faglig samarbeid

På messen deler han stand med sin far som er byggmester, så her blir det mye kunnskap å finne på ett sted.

– Jeg samarbeider med byggmestere og har kjennskap til rørleggere og elektrikere, slik at jeg i tilfeller der det er nødvendig kan sikre at det jeg tegner faktisk er mulig å bygge uten at det blir altfor dyrt. Jeg har gjerne fokus på at det ikke skal koste skjorta, så da er det greit å rådføre seg med andre faggrupper, sier Navestad, som ser frem til Boligmesse i Fredrikstad. 

– Kom gjerne innom for en hyggelig prat om byggeplaner. Enten du skal bygge nytt, bygge på eller bygge garasje, kan vi levere tegninger.