Det finnes ikke dårlig vær


Er du en av dem som synes det uforutsigbare, norske været er til hinder for kosen ute på de lyse kveldene om våren, sommeren og tidlig høst?
– Glass inn terrassen, så kan du sitte «ute» i all slags vær, tipser salgs- og markedsansvarlig Ole Stormo i Lysthuset-Uterom.

Tekst: Majken Svorstøl Illustrasjon: Design by Santex

Været kan vi ikke få gjort så mye med, men man kan gjøre noe med uterommet! Stormo opplever at stadig flere nordmenn med hage og uterom ønsker å oppgradere og tilpasse uteplassen sin, så de kan forlenge utesesongen.

– De som kommer til oss, er nok litt over gjennomsnittet lei av at været hindrer dem i å bruke terrasse, platting og hage slik de ønsker, forteller han.

Hva trenger du?
Stormo og kollegene har lang erfaring med å finne løsninger basert på hva som er praktisk mulig, og hva som gir det beste, estetiske resultatet. – Det første vi gjør, er å snakke litt med kundene for å avdekke hva de faktisk ønsker seg, forklarer han.

Selv om mange ser for seg en fullisolert vinterhage, er det ikke alltid de ender opp med akkurat det.

“Det kan være nok for kunden med et uterom som kan brukes om våren og tidlig høst.”

– Pris, behov og hva som er praktisk mulig å gjennomføre hos den enkelte kunde spiller inn, forklarer Stormo. – Ofte avdekker vi at det kan være nok for kunden med et uterom som kan brukes om våren og tidlig høst. Da er det ikke behov for en fullverdig vinterhage med de kraftigste og mest kostbare glassene, understreker han. Dessuten er det mange måter å løse innglassingen på.

Det er mange muligheter å velge mellom, og man må også ta stilling til om man skal ha en vinterhage, eller om det holder med glass som passer for vår og høst.

Det er mange muligheter å velge mellom, og man må også ta stilling til om man skal ha en vinterhage, eller om det holder med glass som passer for vår og høst.

– Vi har skyvedører, foldedører, glassrekkverk og mange andre produkter, og har en rekke ideer og modeller som det er verdt å kikke nøye på før man bestemmer seg, sier han.

Få konkrete tips
På Boligmessen kan du få ideer på hva du kan gjøre hjemme hos deg selv.

– Vi  viser frem noen av produktene våre i fullskala størrelse, og har med modeller av smarte løsninger som du kan bli inspirert av, sier han. Tar du med skisser eller plantegninger, kan Stormo og kollegene se på dem sammen med deg, og komme med råd og konkrete forslag til løsning.

Hjelp fra dag 1
Har du en avtale med Lysthuset-Uterom, følger de deg opp fra valg til montering. – Vi lager alle typer innglassingsløsninger på mål, og leverer alt som ferdige byggesett. Vi monterer for deg om du ønsker det, sier Stormo.

Han påpeker at prosessen med å skape ditt nye uterom er forutsigbar. – Vi kommer på befaring, hjelper deg med å finne riktig løsning, gjør mål ut fra hva vi avtaler, lager deretter byggetegninger, kommer tilbake og kontrollmåler, og deretter legger vi inn bestilling på ditt skreddersydde produkt. Fra bestillingen er sendt til vi kan montere hos deg, tar det ca. 6 uker, forklarer han, og avslutter med en oppmuntring:

– Er du klar til bestilling i løpet av april, kan du ha uterommet klart til ferien!

Lysthuset-Uterom AS

Leverer komplette uterom, vinterhager, sommerstuer samt skyvedører og vinduer til innglassing av terrasser. De fører også solskjerming og tilbehør.

Har fire avdelinger, og dekker hele Østlandet.

– Drammen, Buskerud
– Sem i Tønsberg, Vestfold
– Gjøvik, Hedmark/Oppland
– Skjetten, Akershus/Asker og Bærum