Estetikeren Aina


Aina er en dyktig inspirator som mange har blitt kjent med gjennom flere TV-programmer. På Boligmesse vil hun snakke om valg av interiør, farger og materialer både hjemme og på hytta.

Aina Sollie Steen er en av designerne på “Tid for hjem” og dommer på “Sommerhytta” på TV2. Hun har mange års erfaring med design og interiør, som TV-seere og deltakere får nyte godt av.

– Jeg er født estetiker, så visuell ryddighet gjør livet mitt rikere, forteller Aina. Vi blir alle påvirket av våre fysiske omgivelser, og det å omgi seg med god funksjon og et vakkert formspråk hever livskvaliteten. Aina er opptatt av naturlige materialer. Uavhengig av stilretning, er dette et sikkert valg når det kommer til både kvalitet og varighet.

Du vil garantert få mange aha-opplevelser under foredragene hennes på Boligmesse. Her deler hun et par tips med deg som er lysten på å starte et oppussingsprosjekt:
– Ta nøyaktige mål. Da slipper du feilkjøp av møbler.
– Kjøp småbokser med prøvemaling. Gjør oppstrøk på veggen før du velger farge. Da vet du med sikkerhet at valget ditt er riktig, og resultatet blir mer varig. Det blir også enklere å fargekoordinere tekstiler på for eksempel en ny sofa.

– Fra scenen vil jeg gi publikum oppskriften på inspirasjon til egen oppussing, og snakke om hvordan vi enkelt kan velge farger og materialer hjemme og på hytta. Det handler om å ta bevisste valg som varer lenger, avslutter hun.

 

Tekst: Ann-Helen Haaning Johnsen
Foto: Henning Tunsli