Dette er årets baderomstrender


I dag er baderommet mer enn et praktisk rom, det skal være en komfortsone der man kan være seg selv og senke skuldrene. 

Tekst: Ida Save
Foto: Modena

– På badet er vi avkledde, sårbare og eksponerte. Så når du kommer dit at du våkner om morgenen og ikke trenger å ta sats for å komme deg inn på baderommet, men kjenner at du flytter deg fra én komfortsone til en annen, da har du lyktes, sier Monica Olsen i Modena Restec.

De har både butikk, lager og produksjon på samme sted, og tilbyr et bredt utvalg av ulike typer flis, baderomsmøbler, VVS, interiør, skifer, granitt, gravminner, murblokker, heller og belegningsstein, samt større byggevarer som forskaling. På Boligmesse i Sandefjord 6.-8. mars ser de frem til å inspirere de besøkende. 

– Vi hjelper deg med å finne det rette produktet til det rette formålet, og skal leve opp til kundenes forventninger om å være den beste lokale leverandøren på markedet, med høy kompetanse og service.

Økologisk trend

Olsen forteller at kvalitet fremfor kvantitet er en viktig baderomstrend i 2020.

– Den økologiske trenden har smittet over på hvordan vi innreder hjemmene våre, og langsiktighet, miljøbevissthet og kvalitet har aldri vært en viktigere trend enn nå. Mange ønsker å ta bort det overflødige, og velger å tenke kvalitet fremfor kvantitet.

Hun legger til at mange av de som bygger nytt, prioriterer badet, gjerne med doble dusjer, badekar og sitteplass. 

– Et eget bad tilknyttet hovedsoverommet, bygger opp under luksusfølelsen. Når det gjelder interiøret og farger, liker vi fortsatt den nøytrale stilen, men nå skal det være med organiske undertoner og gjerne litt mørkere. Svakt fargede servanter og toaletter er også en tydelig tendens som kommer mer og mer. 

Miljøvennlig og slitesterkt

Olsen, forteller videre at fliser har utallige bruksområder, og at det kun er fantasien som setter begrensninger. 

– Velger du fliser, får du et produkt som er miljøvennlig, slitesterkt og med svært lang levetid. Vi bidrar gjerne med gode råd og tips til hvordan du kan bruke fliser kreativt, enten du skal pusse opp eller innrede et nytt hjem, avslutter Olsen, som oppfordrer til et besøk innom Boligmesse og Modena Restec sin stand for inspirasjon, gode tilbud og tips fra ekspertene.