Det startet på Instagram – nå selger hun illustrasjonene sine til hele verden


Linda Skaret selger egenproduserte illustrasjoner som matcher det Skandinaviske interiøret.

Tekst: Ida Save
Foto: Linda Skaret

Linda Skaret er utdannet grafisk designer og har alltid likt å tegne. For noen år siden opprettet hun Instagram-kontoen @LindasCreativefor å dele illustrasjonene sine med omverdenen.

– Jeg ønsket et sted å samle en del av illustrasjonene mine, og delte litt nå og da. Det kom mange hyggelige tilbakemeldinger, og etter hvert begynte folk å spørre om det ikke var mulig å få kjøpe bildene jeg lagde, forteller Skaret.

Sakte, men sikkert åpnet hun opp for salg. Etter hvert så også nettbutikken lindas-creative.com dagens lys, og i august 2018 ble enkeltpersonforetaket opprettet.

– Nå ser jeg fram til å lære mer og oppleve enda flere hyggelige kundemøter på veien. Jeg elsker å lære nye ting, og det å utarbeide en markedsføringsplan og jobbe strategisk rundt en helt ny merkevare ved siden av det å lage bildene, er utrolig givende, sier Skaret.

Nytt og spennende

Illustratøren beskriver kunsten sin som unike og moderne trykte bilder i tidsriktige fargepaletter som passer perfekt til det skandinaviske hjem.

– Bildene er midt i blinken for dem som vil ha noe nytt og spennende som ikke alle andre har på veggen sin. Jeg designer, maler og illustrerer alle motivene selv, og bruker flere ulike teknikker, blant annet alkoholblekk, akrylmaling og digital illustrasjon. På messen i Trondheim skal hun vise fram flere av bestselgerne sine.

– Disse har jeg trykket opp på et flott, matt kvalitetspapir på hele 300 gram, som gir en nydelig finish.

Linda Skaret har alltid likt å tegne.

Selger til USA

Skaret har fulltidsjobb som markedskoordinator i Kremmerhuset ved siden av tegningen, men innrømmer at kunsten tar mye tid.

– De første månedene har vært veldig morsomme, lærerike og travle! Det er mye arbeid som ligger bak, både med produksjon, å sette ting i system, markedsføring, samt mye nytt å lære for eksempel innen regnskapsføring. Men så lenge bestillingene fortsetter å komme inn og jeg får så mange hyggelige tilbakemeldinger, så ser jeg kun positivt på det.

Og interessen kommer ikke bare fra Norge.

– Jeg jobber mest med å få et godt fotfeste i Norge til å begynne med, men har også sendt bilder til både Sverige, Danmark, Portugal og USA, avslutter Skaret.