Det gode liv i Karlsøy


I øykommunen Karlsøy får du både i pose og sekk. De kan friste med både vakker natur, gode oppvekstsvilkår og nærhet til byen. Nå slår kommunen til med gode rabatter dersom du vil kjøpe boligtomt på en av øyene.

Tekst: Ida Save
Foto: Karlsøy Kommune

– Innbyggerne i Karlsøy kommune bor i et utrolig naturskjønt og flott område. Samtidig har vi gode oppvekstsvilkår med skoler og barnehager på flere øyer. Som nærmeste nabo til Tromsø kan du pendle dit for jobb eller nyte storbyens muligheter, sier Jan Hugo Sørensen, nærings- og samfunnsutviklingssjef i kommunen.

Karlsøy er en øykommune, men for 30 år siden fikk de fast forbindelse til fastlandet takket være en undersjøisk tunnel. Nå bruker man kun en time inn til Tromsø og tre kvarter til flyplassen fra kommunesenteret. Det er enda kortere fra det nest største tettstedet i kommunen, Gamnes på Ringvassøy. Sørensen kan også friste med lave boligpriser sammenlignet med i Tromsø.

– Vi er en del av tiltakssonen til Nord-Troms og Finnmark, som fører til at man som innbygger i kommunen får flere særskilte økonomiske fordeler, blant annet lavere skatt og sletting av studiegjeld. En liten familie kan dermed spare opptil 70.000 kroner hvert år.

Messepris på boligtomter

På helgens Boligmesse slår kommunen til med kampanjepriser på alle nye boligtomter.

– På messen gir vi mellom 40.000 og 100.000 kroner i rabatt for alle som tegner seg til kjøp av boligtomt. Tilbudet varer i 14 dager etter messen, slik at man får tid til å dra hjem og tenke på det før man skriver kontrakt dersom man ønsker det.

Satser på næringsutvikling

Kommunen, som inkludert sjøarealet er Norges tredje største kommune målt i areal, satser for tiden sterkt på næringsutvikling.

– Vi har nylig fått en strategisk næringsplan, med sterkt fokus på sjømat og reiseliv. For eksempel har vi mange store reiselivsbedrifter som holder til i kommunen , som tilbyr alt fra overnatting, lokal mat og flotte natur- og friluftsopplevelser. Uansett om du både bor og jobber i kommunen, eller ønsker å pendle inn til arbeid i eksempelvis Tromsø, vil vi gjøre vårt for at du få et godt liv i Karlsøy, avslutter Sørensen.