Suksess med stein


For å komme inn i et tøft marked startet Marian Mihoci med å tilby kostnadsfrie prosjekter gjennom det nyetablerte firmaet Tromsø Stein. I dag har de hundrevis av storfornøyde kunder.

Tekst: Ida Save
Foto: Tromsø Stein

Tromsø Stein ble etablert i 2011, og Mihoci og hans kollegaer har siden den gang lagt over 38.000 kvadratmeter belegningsstein og 18.800 kvadratmeter støttemur. Suksessen har blitt bygget sten for sten.

– Vi startet med å tilby gratis prosjekter for å få folks tillitt og vise at vi kunne det vi drev med. Fordi værforholdene her i Nord-Norge er tøffe, er man avhengig av at det gjøres en god jobb, forteller Mihoci. Foruten å jobbe gratis, var han nøye med å følge opp prosjektene sine. Ting som ikke var helt på plass ble rettet opp, og ettersom tiden gikk forsto tromsøværingene at Mihoci kunne det han snakket om.

Selger tillit

I starten bygget Tromsø Stein kun murer av naturstein, samt steintrapper, men de siste årene har de også blitt eksperter på belegningsstein, grunnarbeid og ny drenering rundt grunnmur. I dag har de flere hundre storfornøyde kunder i Tromsø og omegn. Mihoci tror grunnen til at de har lyktes så godt er at kundene vet de kan stole på at jobben blir gjort.

– Vi selger tillit. Når du har et prosjekt med vår signatur tilbyr vi deg full garanti. Vi tilbyr også gratis tilbud og befaring, samt arkitektrådgivning. Gjennomføringstiden er kort og du betaler først når du er 100 prosent fornøyd.

Kombiner stein med grønt

Mihoci har flere gode tips til de som ønsker å gjøre noe med uteplassen sin.

– En ideell hage kombinerer grønne områder med stier, trapper og murer for å gi farge og skape harmoni. Hva slags stein du velger avhenger av funksjonen det aktuelle området skal ha. Er det til en sti kun for fotgjengere kan du velge etter egen smak, mens du for biltrafikk må velge en mer motstandsdyktig stein som kan tåle vekten av en eller flere biler, sier steineksperten.

– Men det beste tipset er selvfølgelig å velge oss til å hjelpe deg! På årets messe i Tromsø skal Mihoci og kollegaene skape en drømmehage laget av stein. De vil også vise bilder av ulike prosjekter de har gjennomført.

– Og i ballongslippet deler vi ut en verdikupong på 100.000 kroner som kan brukes hos oss, så møt gjerne opp ved scenen 16.30 på søndag, avslutter Mihoci.