Det gode liv – der asfalten slutter og det grønne begynner


Ineo Eiendom har arbeidet med boligutvikling i Sandnes- regionen i hele 22 år. Seks ansatte utvikler gjennomtenkte bo-konsepter og veileder kunder som ønsker seg ny bolig. De har vunnet arkitektpriser og jobber for å skape gode og bærekraftige boliger for alle.

Eirin Hovland Hollund, boligselger og Roy Klungtvedt, markedssjef i Ineo Eiendom.

De ansatte i Ineo har, sammen med Base Bolig, gjennom en lengre periode jobbet med det spennende prosjektet Rådhusmarka. – Leilighetene har en fantastisk beliggenhet, sier Roy Klungtvedt, markedssjef i Ineo. – De ligger der asfalten slutter, og det grønne begynner. Rolige omgivelser med nærhet til alle bylivets fasiliteter, gjør leilighetene svært ettertraktet. Roy forteller at flere med enebolig rundt Rådhusmarka har kjøpt seg leilighet i prosjektet. De ønsker å slippe vedlikehold med eget hus, men vil fortsatt bo i området.

Bærekraft står sentralt for boligutviklingen hos Ineo. De jobber litt mer miljøvennlig, både teknisk – ved å følge de strengeste tekniske kravene, men også sosialt – for menneskene som skal bo der. Utstrakt bruk av Futurehome med smart varmestyring reduserer energiforbruk og strømkostnader. Et felleshus i borettslaget byr på lokaler for feiringer som dåp eller konfirmasjon. En av veggene i dette huset bygges opp med teglstein fra det tidligere rådhuset, som lå i tilknytning til tomten som nå utvikles. Det skaper gode visuelle og historiske linjer.

– Vi har en driftstjeneste som heter Heime, forteller Roy. Ved å laste ned en app, kan du bli kjent med de andre som bor i borettslaget. App’en fungerer litt som en krysning av Facebook, Messenger og Spond. Boligeierne kan opprette interessegrupper med alt fra turgåing til fotballkvelder foran TV’en i felleshuset. “Den gode nabo” som inngår i Heime, gir en trygghet fordi du får vite hvem naboene dine er. Da er det også lettere å tilby eller be om hjelp fra naboen. Om du ikke ønsker å ta del i fellesskapet, unnlater du bare å laste ned app’en. Alt er selvsagt frivillig. Borettslaget har også ansatt en husvert som kan kontaktes dersom du har spørsmål eller trenger hjelp til noe.

De som kommer tidlig inn i prosjektet, har store valgmuligheter. Roy forteller at til og med planløsningen kan justeres – til en viss grad. Ineo Eiendom er utstiller på Boligmesse i Sandneshallen. Ta turen innom dem for å høre mer om boligprosjektet Rådhusmarka.

 

Tekst: Ann-Helen Haaning Johnsen
Foto: Ineo Eiendom