Bruk uteplassen – hele året


Med smarte produktet fra uteDESIGN kan du utnytte uteplassen i all slags vær.

Tekst: Ida Save
Foto: uteDESIGN

– Vi fokuserer på produkter som oppnår følelsen av å sitte ute selv når været egentlig ikke tillater det. Hos oss får du pergolaer med lamelltak, foldetak og glasstak, utestuer i glass og innglassing med og uten profiler. Det meste av vannet blir holdt ute, og vinden blir blokkert, forteller Norun Skrunes, som leder uteDESIGN sitt showroom i Haugesund.

Både utestuer i glass og pergolaer kan brukes året rundt, og passer utmerket i værharde områder som det finnes mye av på Haugalandet.

– Pergolaer og utestuer i glass har også tynne eller ingen profiler mellom glassene, noe som lar deg bevare utsikten på best mulig måte. De som bor her i Haugesund er spesielt opptatt av at løsningene skal tåle mye regn og ha god og smart drenering. Slik får de en behagelig opplevelse når de først velger å sitte ute mens det regner.

Skunes legger til at folk i Haugesund også er opptatt av å uttrykke sin egen stil, og å se helheten i uteplassen sammen med den boligen de har.

Tåler all slags vær

Skal du gjøre uteplassen din væruavhengig, er det smart å stille krav til værbestandighet og varighet. Det kan uteDESIGN alt om.

– Takket være rammer og lameller i aluminium, duk i slitesterk PVC, og glass som er testet for å tåle svært sterk vind, er de uteplassløsningene vi leverer svært værbestandige. Vi har satt opp pergolaer og utestuer på noen av Norges mest værutsatte uteområder – fra helt ytterst i det ubarmhjertige havgapet, til helt nederst ved de mest forblåste bryggekanter. Du skal kunne stole på at produktene våre holder år etter år, og derfor anbefaler vi også å tenke langsiktig.

Viser frem bestselger

På Boligmesse i Haugesund 8.-10. februar skal uteDESIGN stille ut sin bestselgende foldepergola B300.

– Dette er en pergola i aluminium med duktak i PVC. Pergolaen har flere ulike innglassinger, og på messen stiller vi med skyvedører i glass og zip-screen for skjerming mot sol, vind og insekter, forteller Skrunes.

På messen blir det mulig å teste produktene selv, og drøfte muligheter for akkurat din uteplass med ekspertene.

– Våre konsulenter har lang erfaring og gleder seg til å hjelpe deg med tekniske spørsmål dersom du lurer på noe, og du kan også få se referanser fra tidligere prosjekter. Vi booker gjerne en befaring for å komme hjem til deg, dette helt gratis og uforpliktende. Da vil du sammen med konsulenten se på din uteplass og diskutere behov og ønsker, noe som gir et godt grunnlag for veien videre.