Beliggenhet! Beliggenhet! Beliggenhet!


Har du lyst på Telemarks-kanalen, Herkules-området og sentrum som nærmeste naboer, og kveldssol til kl. 23 om sommeren? På Boligmessen får du full oppdatering om Byggetrinn 2 på Klosterøya Vest.

Tekst: Majken Svorstøl Foto/ill.: Skien Boligbyggelag

På Klosterøya Vest er det en faktor som ruver over alle de andre: Beliggenhet! Skien Boligbyggelag (SBBL) har sjelden opplevd maken til interesse for et byggeprosjekt som det de erfarte da de la ut leilighetene i Brovik for salg.

– Halvparten av totalt 20 leiligheter ble solgt på første visningskveld i mai i år, forteller fagansvarlig eiendomsmegler Tone Darrud. I dag er det kun to 3-romsleiligheter ledig i Brovik, som er første del av Byggetrinn 2 på Klosterøya Vest. Neste bygg har planlagt salgsstart i løpet av kort tid.

Brukte ansienniteten sin
Ved første visningskveld var det flere medlemmer som brukte forkjøpsretten sin for å sikre seg de gjeveste leilighetene, og ansiennitet var avgjørende. Den med lengst ansiennitet hadde vært medlem i SBBL siden 1957, og kunne velge fra øverste hylle. Man må ikke være medlem i SBBL for å kjøpe de gjenstående leilighetene, det er tilstrekkelig å melde seg inn før innflytting.

– På Boligmessen får alle som melder seg inn i SBBL en hyggelig gave, så det er bare å stikke innom standen vår og få mer informasjon om både forkjøpsrett og øvrige medlemsfordeler. Vi gleder oss til å vise fram både Klosterøya Vest og de andre prosjektene våre, sier Darrud. – Vi har markedets største utvalg av boliger, formidler salg av ca. 500 boliger årlig og selger godt av både nye prosjekt og brukte boliger.

Starter bygging i oktober
Alle leilighetene i Byggetrinn 2 på Klosterøya selges nøkkelferdige, men det er selvsagt rom for individuelle tilpasninger for de som ønsker oppgraderinger. Byggestart er planlagt i allerede i oktober i år, og de første innflyttingene er estimert til 1. halvår 2017.

Mange prosjekter på blokka
Boligbyggelaget går travle tider i møte med mange spennende prosjekter på blokka.

Som mange i Skiensområdet vet allerede, er SBBL aktuell med planleggingen av ca. 250 nye boliger på Lekeland-tomta. – Vi planlegger skikkelig og har lagt stor vekt på gode grøntområder. De første boligene i denne grønne oasen vil antagelig være på markedet våren 2016, opplyser Darrud. Hun oppfordrer alle interessenter til å komme innom standen for å få mer informasjon.

Det planlegges yrende folkeliv og mange grønne oaser på Lekeland-tomta.
Det planlegges yrende folkeliv og mange grønne oaser på Lekeland-tomta.

– Vi har dessuten 9 flotte leiligheter på Bakkane Gård, perfekt og sentralt plassert på Bakkane med flott utsikt utover Skien, og med sykehuset, barnehage og Skien Fritidspark i umiddelbar nærhet.