Alt-i-ett-løsning for hjemmetSmarte løsninger og «The Internet of Things» er på full vei inn i norske hjem.  Nå kan dingsene dine «snakke sammen» og styres av en avansert kommunikasjonsboks (gateway) som også styrer din FG-godkjente boligalarm.

Tekst: Majken Svorstøl Foto: Safe4

Sikkerhetsselskapet Safe4 Security Group er opptatt av sikkerheten i boliger. Ved å knytte smarte komponenter og løsninger opp mot de tradisjonelle sikkerhetsproduktene, ønsker de å bidra til ytterligere trygghet i norske hjem.

– Forbrukere ønsker frihet til å velge produkter fra flere leverandører, og da er det viktig at alarmsystemet og gatewayen som velges, anvender åpne standarder, sier Bjørge Kraft, CEO i Safe4.

Frihet til å velge
De fleste tradisjonelle boligalarmer og gatewayer kommuniserer kun med produkter fra samme leverandør. – Med vår gateway onestiHOMEGATE er boligeiere godt rustet for også å kunne koble på fremtidens «dingser», forklarer Kraft. – Det gir deg frihet til å velge komponenter og løsninger ut fra egne kvalitetsbehov, smak og lommebok. Slik kan du sikre hjemmet, skape gode omsorgsløsninger og ikke minst et smartere hjem for deg og dine behov, sier Kraft.

På standen til Vrio Lås og Nøkkel kan du se onestiHOMEGATE.
På standen til Vrio Lås og Nøkkel kan du se onestiHOMEGATE.

Safe4 godkjenner fortløpende nye komponenter fra ulike produsenter mot onestiHOMEGATE, slik at forbrukerne er trygge når de velger løsning.

– Dette er den eneste gateway du noensinne kommer til å trenge. Den har selvsagt god batteri-backup, og fungerer selv om strømmen går eller bredbåndet er nede.

Enklere hverdag
Med en alt-i-ett løsning slipper man «haugevis» av fjernkontroller til alle «dingsene».

– Kombinasjonen gateway/boligalarm bidrar til en trygg hverdag for deg og din familie.  Alarmsignaler går til vår godkjente alarmstasjon, hvor trenede operatører behandler signalene og igangsetter tiltak.

Gatewayen fungerer også som en elektronisk hushjelp/vaktmester, og kan blant annet foreslå at du automatiserer dine morgenrutiner .

– Over tid vil gatewayen registrere mønstrene dine, som for eksempel at du slår på de samme lysene  til samme tid hver morgen, avslutter Kraft, og spår at smartteknologi og omsorgsløsninger får en voldsom vekst i årene som kommer.

På standen til Vrio Lås og Nøkkel kan du se onestiHOMEGATE, som har både Wi-Fi, Intel, Bluetooth, GPS, GSM m.m.