Aldri vært enklere å eie et massasjebad


Stadig flere investerer i utendørs massasjebad hjemme eller på hytta. Nå kan du enkelt følge med og styre vedlikeholdet av bad og badevann via en app på telefonen din. 

Tekst: Majken Svorstøl Foto: Produsenten

– App’en gjør at du får mer tid til å nyte det varme vannet og den gode massasjen, sier Jostein Strømme i Spabutikken Polarbad. Han har forhandlet utendørs massasjebad i snart 20 år, og fører flere merker. Det går mest av Artic Spas fra Edmonton i Canada.

– Dette er flotte, robuste bad som er godt isolerte for våre kalde vintre, sier Strømme. De første badene han solgte for snart 20 år siden, er fremdeles i full drift.

– I tillegg til den gode kvaliteten, er badene enkle å betjene og vedlikeholde. Og sist, men ikke minst, det er herlig å bade ute i varmt vann.

Burde fås på blå resept
Strømme vektlegger helseeffekten man får av et massasjebad. – Massasjebad burde fås på blå resept, ler Strømme. – Det gjør godt for kropp og sjel, og er et hyggelig samlingssted for familie og venner.

Han anbefaler å velge et bad som er enkelt å bruke, krever lite vedlikehold, og varer i årevis.

– Du skal jo investere i et bad for å bruke det akkurat når du har lyst og behov, sier han.

Hvilken modell passer for deg?
Det finnes mange modeller, både store og små, med ulike type dyser og massasje, lys, lyd og musikkanlegg. – Hvilken modell du bør velge, avhenger av hvor mange som skal bruke det, og hva du ønsker av utforming og massasje. Tenk over hvor mye du vil investere i ditt eget velvære, sier Strømme. – Det er kjedelig å betale for mye, men det er også dumt å betale litt for lite.

Sjekk vannkvaliteten på telefonen din
Artic Spas var først ute med WIFI og egen app til telefon, nettbrett eller PC. Dette kan leveres med SpaBoy saltrenseanlegg, verdens første saltrensesystem, som sørger for at badet til enhver tid har perfekt badevann. – Det raffinerte saltet som tilsettes vannet gir deg myk og glatt hud, selv midtvinters, frister Strømme.

Aldri vært enklere 

– Velger du Arctic med SpaBoy, blir det minimal t med manuelle målinger og tilsetning av kjemikalier. Uansett hvor du er i verden, kan du gå inn på appen og sjekke vannkvalitet og – temperatur, forklarer Strømme.

– Hele poenget er at du skal slappe av, hente krefter og  få energi i et varmt og velgjørende massasjebad som er enkelt å betjene, har lave driftskostnader og krever lite vedlikehold. Eller kanskje du skulle gått for et SwimSpa – Motstrømsbasseng med det samme? avslutter Jostein Strømme med et smil.

Man kan svømme mange velgjørende lengder i et Swimspa/ motstrømsbasseng.
Man kan svømme mange velgjørende lengder i et Swimspa/motstrømsbasseng.

Josteins Strømmes tips

  • Se etter kvalitet som passer vårt røffe, nordiske klima.
  • Prøvesitt badet uten vann, og pass på at det er dypt nok.
  • Sjekk at badet har et pålitelige rensesystem som er enkelt å betjene.
  • God isolasjon og konstruksjon gir lave driftskostnader og mindre vedlikehold.
  • Velg en erfaren, pålitelig og etterrettelig leverandør – sjekk gjerne fartstid og regnskap på nett før du handler så du sikrer oppfølging i fremtiden.
  • Sjekk at leverandøren har et godt serviceapparat i området du skal ha badet ditt.