Spar på strømmen – Ikke på boblene!


Strømprisene har vært et hett tema siste tiden. Men du kan fortsatt nyte dine spabad uten at det koster skjorta. Med markedets gjerrigste spabad og Enwa Pahlens kunnskap, koster boblene deg mindre enn du tror. Møt Enwa Pahlen på Boligmesse i Sandefjord. 

Mange hytteeiere gleder seg til deilige bad under stjernehimmelen på fjellet. Mange nyter også det deilige avbrekket i hverdagen med spabad hjemme. Samtidig er det mye fokus på høye strømpriser. I perioder har strømmen vært rekorddyr. Men du trenger ikke å kutte ut boblene av den grunn. – Vi har mange ulike spabad i sortimentet, og vet ganske mye om både atferd og forbruk i det norske markedet, sier Kenneth Nygård i Enwa Pahlen. – Samtidig har vi også gjort grundige uavhengige tester på spabadene våre.

Velg spabad av god kvalitet, for eksempel et bad fra Svenska Bad-serien.

Velg spabad av god kvalitet
– Spabad kommer i ulike kvaliteter, og det lønner seg å investere i et bad av god kvalitet. Ikke bare fordi det holder lenger, men det er også billigere i drift når gradestokken kryper nedover. Selv har vi tre kvalitetsserier fra NordpoolSvenska Bad og Svenska Pro. Alle disse spabadene er godt isolert, med solide varmeelementer og 3-lags lokk som bidrar til å holde varmen oppe og strømregningene nede, forklarer Nygård.

Han får stadige tilbakemeldinger fra kunder som er overrasket over hvor godt badene faktisk holder på varmen, og at vinteren slett ikke ble så dyr som mange trodde.

– Jeg ble nylig kontaktet av en hytteeier på Hemsedal som hadde mistet strømmen i flere dager, forteller han.

– Det var 15 minusgrader hele uka, og etter fem dager hadde han fortsatt fire grader i badet sitt. Det sier litt om hvor godt disse produktene klarer seg i kulda.

Kenneth Nygård, spa-spesialist i Enwa Pahlen Svømmebasseng og Spa.

Behold samme temperatur
At de utvalgte leverandørene produserer sine bad spesifikt for bruk i Norden, gjør dem spesielt egnet for vårt tørre, kalde vinterklima. De skumisolerte lokkene bidrar ikke bare til å holde temperaturen oppe i karet, men sørger også for at snø ikke smelter på lokkene, med påfølgende isproblemer.

I tillegg har man utviklet en egen pumpe – såkalt «silence stream» – som gjør at den større jet-pumpen skrus av, og badegjestene kan nyte utsikten eller stjernehimmelen i stillhet, men med massasje.

– Pumpen er veldig populær. Og mange vil ha den fordi den går stille. Men samtidig bidrar den til lavere driftskostnader, poengterer Nygård, og trekker fram noen gjennomsnittstall for det norske markedet.

– Normal bruk av et spabad i Norge er seks timer i måneden. Våre bad har da et forbruk på rett over 2.000 kWh i året. Bare de største badene drar noe mer, cirka 2.500 kwh. Mange tror at de kan spare penger ved å sette ned temperaturen når de ikke er på hytta, men målinger viser at det ikke er lønnsomt.

– Det koster mer å varme opp badet igjen enn å ha det på samme temperatur i lang tid, sier Kenneth Nygård.

Oppsiktsvekkende tester
Våre spabad er uavhengig energitestet og får oppsiktsvekkende resultater. Med forbruk på 5,36 kWh per døgn, trenger du ikke bekymre deg for strømregningen. Med et bad på ca 30 minutter om dagen viser testene et forbruk i døgnet på 7,59 kWh med testenes forutsetninger. Ved 2,- pr. kWh og en strømstøtte på 90% på alt over 70 øre, gir dette en kostnad på rett over 6,- dagen.

Møt Enwa Pahlen på Boligmesse i Sandefjord, 16.-18. februar.