Ole Bjørn Valen og Galleri Valen deltar på Boligmesse i Sandefjord


Ole Bjørn Valen er kjent for sin fargerike stil, med klare referanser til Pop Art, da han  ofte tar i bruk kjente personer og produkter. Motivene spenner fra natur, til politikk og til det mer surrealistiske. Han  presenterer gjerne  norske og internasjonale maktinstitusjoner fra  overraskende hold, i utradisjonell fargeprakt. 

Inspirasjonskildene strekker seg fra David Hockney og Martin Assig til Salvador Dali og Edvard Munch. I en alder av 14 år debuterte Valen som kunstner som det yngste medlemmet i Skien malerklubb. De siste årene har han startet gallerier i Porsgrunn, Larvik og Kragerø. Nå driver han Galleri Valen i Kragerø, og har blant annet utstillingslokaler  hos Meglerhuset Telemark, sentralt i Porsgrunn.

I en tid der det har blitt  vanskelig å vite hva som er «fake news» og ikke, utfordrer Valen våre etablerte oppfatninger av virkeligheten. Han trekker fram ikoner fra vår tid, og setter dem inn i nye sammenhenger og settinger. Både lokale og internasjonale skikkelser får plass i Valens verden.

Bli inspirert av Ole Bjørn Valen som deltar på Boligmesse i Sandefjord.